«جیمز جفری»، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور سوریه مدعی شد که حضور ایران در سوریه برای این کشور مخرب است.
جفری چهارشنبه (۳۰ آبان) در گفتگو با شبکه «اسکای نیوز عربی» مدعی شد که برای اینکه در سوریه راه حل سیاسی حاصل شود همه نیروهای نظامی از این کشور باید خارج شوند.
نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه همچنین ادعا کرد که واشنگتن از حضور نیروهای ایرانی در سوریه «نگران است»؛ چرا که بر اساس ادعای او، حضور ایران در سوریه منجر به حضور نیروهایی شده است که تهدیدی موشکی برای رژیم صهیونیستی هستند.
جفری مدعی شد که هدف ایران از حضور در سوریه نه برای مقابله با تروریسم که برای «نفوذ» در ادارات و مؤسسههای این کشور است.
بر اساس ادعاهای این مقام آمریکایی، ایران در مؤسسات کشورهایی مانند عراق، لبنان و یمن که بیش از سه و نیم سال در محاصره سعودیها و اماراتیها است، نفوذ کرده است.
جیمز جفری بدون آنکه اشارهای به حمایتهای کشورش از گروههای تروریستی در سوریه و یا عراق کند، مدعی شد که «حضور شبه نظامیان ایرانی» در سوریه باعث ایجاد «گروههای تندرویی» مانند داعش شده است و بنابر این باید، این نیروها خاک سوریه را ترک کنند.
این ادعاهای تکراری فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه در حالی مطرح میشود که حضور ایران در سوریه بعد از اشغال بخشهایی زیادی از این کشور به دست گروههای تروریستی مانند جبهه النصره (شاخه سوری القاعده) و داعش صوت گرفت و این حضور به «دعوت رسمی» دمشق بوده است.
جفری در پاسخ به سؤال مجری شبکه اسکای نیوز عربی که پرسید نظر آمریکا درباره حضور نیروهای روس در سوریه چیست، این گونه گفت که این نیروها از دههها پیش در این کشور حضور داشته و واشنگتن نمیتواند از آنها بخواهد سوریه را ترک کنند؛ چرا که این کار به نفع آمریکا نیست.
او ادامه داد: «نیروهای آمریکا بعد از پایان کار داعش و نابودی آن سوریه را ترک خواهند کرد و این نیروهای ایرانی است که باید شاهد تغییراتی شود و وضعیت در سوریه باید به قبل از ۲۰۱۲ برگردد».
جفری در ادامه ادعاهای خود گفت: «این نیروهای ایرانی هستند که باید خاک سوریه را ترک کنند؛ چرا که این نیروها، ترکیه، اردن و اسرائیل را تهدید میکنند».
با این حال، نماینده ویژه آمریکا در پاسخ به این سؤال که آمریکا آیا برای خروج نیروهای ایرانی از سوریه «طرحهایی» دارد یا نه، گفت که «این دولت سوریه است که باید از ایران بخواهد خاکش را ترک کند».
او گفت که آمریکا از حضور در سوریه دنبال سه هدف است؛ نخست نابودی کامل داعش در این کشور. دوم، خروج نیروهای ایرانی از سوریه و سوم پیشرفت فرآیند سیاسی در این کشور به منظور «ایجاد دولت سیاسی فراگیر».
جفری بدون اینکه به موفقیتهای ارتش سوریه و متحدان ایرانی و روسی آن در نبرد با داعش اشارهای کند، گفت که «ما دستاوردهای بسیار بزرگی در نابودی داعش داشتیم ولیکن کار هنوز تمام نشده است».
او در پایان گفتوگوی خود با اسکای نیوز مدعی شد که حضور ایران در سوریه خطرناک و مخرب است و «بشار الاسد»، رئیس جمهوری سوریه، نسبت به همه برای این کشور خطرناکترین فرد است.