موسسههای بسیاری در روسیه برای زنان باردار تبلیغ میکنند که کودکان خود را در فلوریدای آمریکا به دنیا آورند و از این راه تابعیت آمریکا را برای کودکانشان تضمین کنند.
موسسههای مختلفی در روسیه در امر دریافت حق تابعیت از راه تولد در آمریکا کارکشته شدهاند. برمبنای اطلاعات این موسسهها روزانه تا هشت زن باردار روسی از مسکو به میامی پرواز میکنند و آنجا نوزادان خود را به دنیا آورده و بعد به روسیه بازمی گردند.
آنتون یاچمنف رئیس یکی از این شرکتهاست. یاچمنف در گفتگو با خبرنگار دویچه وله در این باره میگوید: «ما میتوانیم به نسبت پولی که دریافت میکنیم امکانات مختلفی را در اختیار مشتریهای خود قرار دهیم.»
یاچمنف میگوید کار موسسهاش پررونق است و وضعیت موسسه از سال ۲۰۱۶ تاکنون با پایان بحران مالی در روسیه همواره بهتر شده است.
او که اسم موسسهاش را "میامی کِر" گذاشته سالانه حدود ۲۰۰ زن باردار را به میامی میبرد و مخارج پرواز، محل اقامت، حمل و نقل، بیمارستان، وکیل و مترجم آنها را به عهده دارد. یاچمنف خود اقرار میکند که مخارج چنین اقدامی کم نیست.
او حدود ۳۰ هزار یورو برای این اقدام که حدود سه ماه طول میکشد، از مشتریان خود دریافت میکند. او میگوید بیش از نیمی از مشتریاناش در مسکو زندگی میکنند و بقیه بیشتر از مناطق شمالی روسیه میآیند که در آنجا بازار نفت و گاز پررونق است.
یاچمنف در ارتباط با بازار پررونق تولد کودکان خارجی در آمریکا برای دریافت تابعیت به شمار بسیار بالای این زنان اشاره میکند و در همین رابطه میگوید: «از هر دو زنی که در میامی با کالسکه کودک در حرکت است، یکی روس است.»
آمار دقیقی از شمار کودکانی که از این راه در آمریکا به دنیا میآیند در دست نیست، اما مرکز تحقیقات مهاجرت در آمریکا بر این نظر است که سالانه حدود ۳۶ هزار زن مهاجر کودکان خود را در آمریکا به دنیا میآورند.
مخالفت شدید ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، خواستار برچیده شدن این وضعیت است. او در راستای سیاست مهاجرتی خود اعلام کرده که در آینده تولد در آمریکا نباید به صورت خودکار به تابعیت فرد منجر شود.
مخالفت ترامپ با حق تابعیت از راه تولد مسیر قانونی خود را طی کرده و به دادگاه عالی آمریکا رسیده و این دادگاه باید در این باره تصمیمگیری کند.
ترامپ در یک پیام توئیتری در باره حق تابعیت از راه تولد در آمریکا اعلام کرد: «قانون باصطلاح تابعیت از راه تولد در آمریکا تاکنون برای کشورمان میلیاردها دلار مخارج داشته است. این قانون نامنصفانه است و باید لغو شود.»