آکار در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: پس از کودتای 15 جولای 2016، دولت به منظور پاکسازی مراکز عمومی و حتی خصوصی از وجود عوامل گروه گولن، همه توان خود را به کار گرفت به طوری که تاکنون فقط در بخش نیروهای مسلح، بیش از 15 هزار نفر از کار اخراج و به محاکم قضایی ارجاع داده شده اند.
وی بیان کرد: روند تسویه عوامل گولن در نیروهای مسلح تقریبا پایان یافته است اما دستگاه های نظارتی ـ اطلاعاتی ترکیه همه افراد حاضر در نهادهای نظامی را تحت کنترل دارد و اگر شواهد، اسناد و مدارکی دال بر همکاری فرد و یا گروهی با گروه گولن در داخل نیروهای مسلح به دست آید، بی گمان مظنونان دستگیر، اخراج و محاکمه خواهند شد.
آکار پاکسازی مراکز نظامی ترکیه از عوامل گولن را باعث خروج خائنان از چرخه مدیریت کشور و تقویت بنیه نظامی ـ دفاعی کشورش عنوان کرد.
وزیر دفاع ترکیه در خصوص شایعه کمبود نیرو در نیروهای هوایی و دریایی ترکیه نیز اظهار کرد: البته که در تعداد خلبان ها و کارکنان نیروی دریایی ترکیه پس از این اخراج عوامل وابسته کاهش محسوسی به وجود آمد اما وجود نیروهای متعهد در این مراکز و وفاداری آنها به پرچم و ملت ترکیه باعث شد تا هیچ گونه خللی در خدمت رسانی به وطن و مردم ایجاد نشود و حتی میزان فعالیت بخش های هوایی و دریایی بیشتر از دوران پیش از کودتا شد.
مقامات دولت ترکیه، تعداد افراد مرتبط با گروه فتح الله گولن را نزدیک 228 هزار نفر اعلام و بیان کرده اند که این افراد به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کودتای 15 جولای سال گذشته ترکیه نقش داشتند.
ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به گولن (فتو) و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای 15 جولای(25 تیرماه سال 1395) را سازماندهی کرده است.
در کودتای 15 جولای سال 2016 ترکیه 249 نفر کشته و 2 هزار و 193 نفر نیز زخمی شدند.