«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در جریان سخنرانی در پارلمان آلمان به موضوع مداخله نظامی کشورش در سوریه پرداخت.
مرکل گفت: «سیاست خارجی ما در راستای حمایت از اقدامات سیاسی ماست. به همین دلیل ما در سوریه قطعا در قالب ماموریتی کوچک و در چارچوب فرمت آستانه و سازمان ملل شرکت میکنیم اما نمیتوان این موضوع را که تسلیحات شیمیایی به کار گرفته شدهاند و کنوانسیون جهانی نقض شده است را نادیده گرفت.» وی گفت که هر گونه پاسخ آلمان به چنین اقدامی در قالب قوانین آلمان خواهد بود.
روزنامه آلمانی «بیلد» روز دوشنبه نوشت که «اورسولا فون درلین» وزیر دفاع آلمان در حال بررسی این موضوع است که با استفاده مجدد دولت سوریه از سلاح شیمیایی علیه مردم خود، ارتش آلمان چگونه به این اقدام واکنش نشان دهد. وزارت دفاع آلمان در نظر دارد که در این زمینه با آمریکا و انگلیس ائتلاف تشکیل دهد.
در گزارش این روزنامه آمده است که این موضوع به درخواست آمریکا که به دفتر صدراعظمی آلمان ارائه شده، مورد بررسی قرار می گیرد و در قالب گروهی از کارشناسان در وزارت دفاع آلمان مجموعه ای از گزینه ها در نظر گرفته شده است.مطرح کنندگان این موضوع مدعی شده اند که اگر دولت سوریه حمله شیمیایی(ادعایی) دیگری صورت دهد امکان پرواز شناسایی و برآورد میزان آسیب ها وجود داشته باشند و حتی هواپیماهای تورنادو هم بتوانند در کنار آمریکا، بریتانیا و فرانسه در حمله به زیرساخت های نظامی و انبارهای مهمات شرکت داشته باشند.
«اشتفان زایبرت» سخنگوی دولت آلمان گزارش روزنامه بیلد مبنی بر امکان اعزام نیروهای نظامی این کشور برای مشارکت در اقدام نظامی علیه سوریه را تائید کرد.با این حال «آندرا نالز» رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان مشارکت ارتش آلمان را در اقدام نظامی علیه سوریه رد کرد.
صدارعظم آلمان گفت که بیشتر مردم کشورش به خوبی در کنار هم زندگی و کار میکنند و این مسئولیت او و همکارانش است که در این زمینه مردم را حمایت کند. آلمان یکی از امنترین کشورهای جهان است. این روزها مردم کشور این مسایل را تحتنظر دارند و اقدامات سیاستمداران و نمایندگان در پارلمان را زیرنظر دارند.
صدراعظم آلمان در بخشی از سخنانش گفت که مردم از سیاستمداران انتظار موفقیت، آزادی و صلح دارند.وی همچنان به تحرکات اخیر در کشورش و بیگانهستیزی پرداخت و گفت که هیچ عذر یا دلیلی برای آزار مردم با توسل به خشونت و سردادن شعارهای نازیها و خصومت با مردم که (با ما) متفاوت هستند، وجود ندارد.
مرکل همچنین از کسانی که به حضور پناهجویان در کشور کمک کردهاند هم تقدیر کرد و گفت که مسلمانان و یهودیان مانند مسیحیان هم به آلمان تعلق دارند.