صالح در صفحه فیسبوک خود نوشت: شرکت طالبان در کنفرانس مسکو آن هم در غیاب نمایندگان دولت افغانستان میتواند آغاز شناسایی دو اداره دولتی در این کشور و حتی تجزیه غیر رسمی خاک افغانستان باشد. کنفرانس مسکو و مراوده رسمی و علنی روسیه با طالبان نشان میدهد که دیپماسی افغانستان در دفاع از مشروعیت دولت این کشور در منطقه و نهادینه ساختن روایت مبارزه ضد تروریسم و دفاع از حاکمیت قانون اساسی در کشور دچار شکاف و فروپاشی شده است.
وی افزود: این اولین بار است که یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت ملل متحد، یک قدرت اتمی و یکی از بزرگترین همسایههای دور افغانستان با ایجاد مراوده رسمی با گروه شورشگر و ضد دولتی عملا معیار روابط تعریف شده دو جانبه بین دو دولت را زیر سوال میبرد. روسیه کشور عمیق و پر قدرتی است و این حرکت مسکو را نمی توان سرسری و سطحی نگریست. اگر قرار باشد که این نوع مراودات را مشوق صلح و حل منازعه عنوان کنند بهتر میبود در خفا صورت میگرفت.
وی تاکید کرد: ایجاد منطقه دیپلماتیک و بین المللی برای شورشیان تروریست و خشن با هیچ یک از معیارهای تعریف شده مطابقت ندارد و به یقین عواقب آن برای افغانستان و در دراز مدت برای کشورهای دیگر منفی و خطرناک خواهد بود. هیچ یک از کشور های دور و نزدیک ما عاری از تنشهای درونی و گسستهای اجتماعی نیستند. تا امروز حداقل توافق بر آن بود که به خاطر حفظ سلامت جغرافیایی دولتها و حراست از حاکمیتهای دولتی نباید با تروریست ها و شورشیان روابط رسمی برقرار گردد؛ معلوم میشود که این اجماع از هم پاشیده است.
گفتنی است که قرار است که روسیه در تاریخ ۴ سپتامبر (۱۳ شهریور) میزبان نشستی در مورد صلح افغانستان در مسکو باشد. در این نشست از نمایندگان دولت افغانستان و آمریکا و گروه طالبان دعوت شده است. اما دولت افغانستان و آمریکا این دعوت را نپذیرفته و اعلام کرده اند که نمایندگان خود را به نشست مسکو نخواهند فرستاد.
اما بعضی از کارشناسان مسائل سیاسی این نشست را مهم خوانده و اعلام کردند که دولت افغانستان میتوانست در نشست مسکو به تمام کشورهای منطقه که نقش موثری در روند صلح و جنگ افغانستان دارند گوشزد کند که از رشد گروه داعش در افغانستان نگران نباشند و از روند صلح افغانستان حمایت قاطع و همه جانبه کنند.