در حالی که ۹ ماه از اعلام پیروزی نظامی عراق بر گروه تروریستی داعش میگذرد اما با این وجود هفتهای نبوده است که این کشور شاهد حملات آن علیه غیرنظامیان یا نیروهای امنیتی خود نباشد.
در این راستا، روزنامه لوموند فرانسه در گزارشی به بازگشت مجدد داعش به عراق پرداخته و نوشته است، افراد مسلح داعش بار دیگر رعب و وحشت را در دل ساکنان شهرکها و روستاهای نزدیک شهر طارمیه واقع در شمال بغداد میاندازند، به غیرنظامیان و نیروهای امنیتی حمله میکنند و در باغهای انبوه و خانههای دور افتاده پنهان میشوند که به آنها امکان تشکیل دوباره باندهایشان را میدهد.
روزنامه لوموند در ادامه نوشت، افراد مسلح داعش در قالب باندهای کوچک محرمانه بدون نشان دادن چیزی که داعشی بودن آنها را نشان دهد در منطقه رفت و آمد دارند، از برخی شهروندان فدیه میگیرند و همان سناریوی جنگهای چریکی را تکرار میکنند که تشکیلات تروریستی القاعده در سال ۲۰۱۰ در عراق در پیش گرفته بود، به این شکل که شورشیان برای یک دورهای تلاش میکنند به مناطق مشخصی نفوذ کنند، بدون اینکه آنها را تحت کنترل خود درآورند و حملاتی را علیه غیرنظامیان اجرایی میکنند.
این روزنامه در گزارش خود آورده است، تصمیم دولت عراق مبنی بر ممانعت از بازگشت آوارگان و قبایل به این روستاها و شهرکها با اهداف امنیتی یا قومی به این مشکل دامن میزند و دست شورشیان را در این مناطق برای انجام اهدافشان باز میگذارد.
به نوشته این روزنامه، داعش از طریق دو شاخه مستقل بار دیگر جان گرفته و پیکره خود را ساخته است، نخست با حضور در شهر طارمیه، کمربندی بغداد، غرب دیالی و تکریت یا بخش غربی موصل و تل تلعفر واقع در شمال عراق حدود ۱۰۰۰ شورشی در این مناطق حضور دارند که اکثرا عضو سازمانهای امنیتی داعش هستند یا پشت پرده قرار دارند و نیروهای امنیتی و ساکنان آنها را نمیشناسند.
اما شاخه دوم همان بقایای داعش هستند که از حدود ۲۰۰۰ نظامی عضو گروه "سربازان سایه" تشکیل شدهاند، ۹۹ درصد آنها عراقی هستند و نیروهای امنیتی آنها را میشناسند و در چهار "مثلث مرگ" یعنی کوههای حمرین، - لانه اصلی شورشیها - امتداد استانهای دیالی، صلاح الدین، کرکوک، منطقه سامرا به سمت جنوب و مناطق صحرایی پیرامون البعاج و الانبار در غرب عراق و در طول مرزها با سوریه فعالیت دارند.