«پتر آلتمایر» به نشریه آلمانی «بیلدآمزونتاگ» گفت که جنگ اقتصادی رشد اقتصادی را نابود میکند و موارد جدیدی از عدماطمینان نسبت به آینده را به وجود میآورد. این مقام آلمانی افزود:«گذشته نشان میدهد که مصرفکنندگان تا حدودی از پیامدهای جنگ تجاری آسیب میبینند چرا که محصولات گرانتر میشوند.»
آلتمایر که پیشتر رئیس دفتر «آنگلا مرکل»صدراعظم آلمان بوده است همچنین گفت که اکنون فرصت بازگشت به واقعیت ایجاد شده است، چرا که انتخابات ترکیه دیگر سپری شده است و افزود: «ترکیه برای امنیت و اعتماد در اروپا اهمیت دارد و ما با هم درباره موضوع مهاجرت همکاری میکنیم.» وی پیشتر از تحریمهای آمریکا علیه ایران انتقاد کرده بود.
این مقام آلمانی با توجه به برنامه سفر به ترکیه در روزهای ۲۵ و۲۶ اکتبر (۳ و ۴ آبان) به منظور گسترش روابط اقتصادی به همراه تیم اقتصادی متشکل از ۸۰ نفر گفت: «من نماینده منافع بیش از ۷ هزار شرکت آلمانی هستم که در ترکیه فعالیت میکنند.ما میخواهیم که ترکیه کشوری باثبات و دموکراتیک باشد و روابط اقتصادی خوب به این روند کمک میکند.»
در بحبوحه تنش های به وجود آمده قرار است که «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه ماه آینده به برلین سفر کند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز جمعه تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از ترکیه را دو برابر کرد. این اقدام به کاهش ارزش لیر شتاب بخشید.
روابط ترکیه با آمریکا طی سالهای اخیر به خاطر مسائلی مانند حمایت نظامی واشنگتن از شبهنظامیان کُرد سوری، عدم استرداد «فتحالله گولن» که از سوی آنکارا به طراحی کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ متهم شده، تهدید به تحریم به خاطر خرید سامانههای پدافند موشکی S-۴۰۰ از روسیه و همچنین بازداشت کشیش آمریکایی در ترکیه، متشنج شده است.
کاخ سفید شامگاه چهارشنبه اعلام کرده بود که «عبدالحمید گل» وزیر دادگستری و «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه به بهانه نقشآفرینی در بازداشت «اندرو برانسون» کشیش آمریکایی تحریم شدند. درپی این اختلافات و تحریمهای آمریکا بود که ارزش واحد پول ترکیه در برابر دلار آمریکا در سرازیری قرار گرفته است.
برانسون در اکتبر سال ۲۰۱۶ به اتهام همکاری با سازمان گولن و عاملین کودتای نافرجام ۱۵ جولای همان سال، توسط نیروهای امنیتی ترکیه بازداشت شد. بعد از توافق ترامپ با اردوغان اما برانسون روز گذشته، پس از ۲۱ ماه بازداشت، به حبس خانگی منتقل شد.