چه کسی پیروز انتخابات پاکستان می شود؟

با پایان زمان رسمی برگزاری و اخذ رای در تمامی حوزه های انتخاباتی مجالس ملی و ایالتی در شهرهای پاکستان، شمارش آرای شهروندان در این حوزه ها آغاز شد.

کمیسیون انتخابات پاکستان (ECP) نتایج نهایی و رسمی انتخابات سراسری این کشور را امروز پنجشنبه اعلام می کند.

براساس این گزارش و در پی شمارش 42درصد آرا، نامزدهای انتخاباتی حزب تحریک انصاف به رهبری «عمران خان» در مناطق مختلف این کشور با کسب 113 کرسی مجلس ملی از رقبای خود یعنی حزب مسلم لیگ نواز و حزب مردم (دو حزب حاکم سابق کشور) پیشی گرفته است.

حزب عمران خان عمدتا در ایالت پنجاب و خیبرپختونخواه که مرکز اقتدار، نتایج بهتری کسب کرده است.

عمران خان رئیس این حزب توانست در کسب دو کرسی کلیدی مجلس ملی از حوزه های بسیار حساس و غیرقابل پیش بینی در شهرهای کراچی و اسلام آباد را با اختلاف بسیار بالا نسبت به رقبای سیاسی خود پیروز شود.

منابع خبری محلی به نقل از ناظران سیاسی و کارشناسان انتخابات کنونی پاکستان می گویند: این روند نشان دهنده احتمال به قدرت رسیدن حزب تحریک انصاف در به دست آوردن اکثریت کرسی های مجلس ملی و تشکیل دولت آینده پاکستان است.

در ادامه این گزارش، حزب مسلم لیگ نواز به ریاست شهباز شریف 70 کرسی و حزب مردم 39 کرسی مجلس ملی را از نقاط مختلف پاکستان کسب کرده اند.

قابل ذکر است که انتخاب نمایندگان نشست های ویژه بانوان و اقلیت ها در مجلس ملی براساس بررسی تعداد کرسی احزاب سیاسی در انتخابات سراسری این کشور مشخص می شود.

حدود 3450 نفر برای راهیابی به مجلس ملی این کشور که دارای 342 کرسی است ثبت‌ نام کردند، 272 عضو این مجلس به صورت مستقیم انتخاب می‌ شوند و 10 کرسی به اقلیت‌ ها و 60 کرسی نیز به زنان اختصاص داده شده است.

به دنبال اعلام نتایج اولیه، هواداران عمران خان برای جشن و شادی به خیابان ها آمدند. این در حالی است که رقبای وی موضوع تقلب را مطرح کرده اند.

طرفداران عمران خان او را به عنوان سیاستمدار اصلاح طلب ستایش می‌کنند که با نیروی تمام در برابر فساد و همچنین برای بهبود رفاه اجتماعی مبارزه می‌ کند. عمران خان می خواهد این بار در هر صورت به مقام نخست وزیری برسد، و ظاهرا از شانس زیادی برخوردار است. این سیاستمدار از سال 2012 به این طرف به گونه فزاینده به شمار هوادارانش اضافه می‌ کرد.

این سیاستمدار محبوب پاکستانی را بیشتر بشناسیم:

زندگینامه

«عمران احمد خان نیازی» در 5 اکتبر 1952 در یک خانواده پشتون در لاهور، پنجاب متولد شد.

او تنها پسر «اکرام الله خان نیاز» مهندس، و «شوکت خانوم» است. ریشه جد پدری او به پشتون باز می گردد و او متعلق به قبیله «نیازی» است. مادرش هم از قبیله «بورکی» است که کریکت بازان موفقی از جمله «جواد بورکی» و «مجید خان» از آن بیرون آمده اند.

او یک کودک آرام و محجوب بود و با 4 خواهر خود یکجا بزرگ شده است.

او در ایچیسن کالج در لاهور، و بعد در کالج کبل آکسفورد لندن در رشته اقتصاد تحصیل کرد.

خان از سن 13 سالگی شروع به بازی کریکت کرد.

کریکت باز حرفه ای

او در ابتدا برای کالج اش و بعدها برای باشگاه کریکت ورسسترشایر بازی کرد، او اولین بازی خود را برای پاکستان در سن 18 سالگی انجام داد. خان پس از فارغ التحصیلی از آکسفورد، در سال 1976 به تیم ملی کریکت پاکستان پیوست و تا سال 1992 در آنجا بازی کرد. خان همچنین در طول سالهای 1982 تا 1992 به عنوان کاپیتان تیم به طور متناوب فعالیت کرد.

او به طور مشخص، پاکستان را به سمت پیروزی در جام جهانی کریکت 1992 به عنوان اولین و تنها پیروزی در این رقابت هدایت کرد.

خان در سال 1992 به عنوان یکی از موفق ترین بازیکنان پاکستان از کریکت بازنشسته شد. در مجموع او 3،807 بازی داشت و یکی از 8 کریکت بازان در جهان است که بازی های تست کریکت در هر دو رشته حرفه ای بازی می کند.

او بعدها در سال 2010 به تالار خلیج کریکت ICC پیوست.

او هنوز هم به عنوان بهترین کریکت باز در تاریخ کشورش شناخته می‌ شود و به همین دلیل میلیون ها نفر طرفدار دارد.

اقدامات خیرخواهانه

در دهه 1990، خان به عنوان نماینده ویژه ورزشی در یونیسف خدمت کرد و برنامه های بهداشت و ایمنی را در بنگلادش، پاکستان، سریلانکا و تایلند ترویج کرد.

در سال 1991، او یک کارزار جمع آوری پول برای ساخت یک بیمارستان تخصصی سرطان به یاد مادرش راه اندازی کرد. او در سال 1994 برای ساخت اولین بیمارستان در لاهور و بعدا در سال 2015 یک بیمارستان دوم در پیشاور، 25 میلیون دلار جمع آوری کرد.

خان، یکی از فعالان بشردوست و مفسرهای برجسته کریکت است و در سال های 2005 تا 2014 او به عنوان رئیس دانشگاه برادفورد فعالیت کرده است و در سال 2012 از کالج سلطنتی پزشکان مدال افتخار دریافت کرد.

زمانی که در لندن بود، با یک خیریه کریکت به نام «لرد تاورنرز» کار می کرد. خان تلاش های خود را صرفا بر کار اجتماعی متمرکز کرد. در سال 1991، او به یاد مادرش یک سازمان خیریه به نام «شوکت خانوم» تاسیس کرد.

او در تاریخ 27 آوریل 2008، یک کالج فنی را در ناحیه میوانلی به نام کالج نامال تاسیس کرد.

سیاست

در ماه آوریل سال 1996، خان یک حزب سیاسی محور به نام «تحریک انصاف» را تاسیس کرد و رهبر ملی حزب شد.

خان در اکتبر سال 2002 در مجلس ملی برای کسب یک کرسی وارد رقابت شد و تا سال 2007 به عنوان عضو اپوزیسیون از میانوال فعالیت کرد.

زمانی که حزب او به عنوان دومین حزب محبوب کشور رای آورد، بار دیگر در انتخابات های سال 2013 به مجلس راه یافت. خان از سال 2013 رهبر حزبش در پارلمان است و سومین بلوک بزرگ پارلمان در مجلس ملی را رهبری می کند. حزب او همچنین یک دولت ائتلافی را در استان شمال غربی خیبر پختونخواه رهبری می کند. خان شخصیت محبوب مردمی باقی مانده و در کنار دیگر کتاب هایش، نویسنده کتاب «پاکستان : تاریخ شخصی» است.

زندگی شخصی

در تاریخ 16 می 1995، خان با «جمیما گلد اسمیت» دختر جیمی گولدسمیت سرمایه دار بزرگ فرانسوی در یک مراسم دو دقیقه ای اردو که در پاریس ترتیب داده شده بود، ازدواج کرد.

یک ماه بعد، در 21 ژوئن، آنها دوباره در یک مراسم شهری در دفتر ازدواج ریچموند در انگلیس ازدواج کردند. جیمیما به اسلام گروید. این زن و شوهر دو پسر دارند: سلیمان عیسی و قاسم.

شایعاتی در خصوص اختلاف میان این زوج منتشر شد. گلد اسمیت با انتشار آگهی در روزنامه های پاکستانی، شایعات را رد کرد. در 22 ژوئن 2004 اعلام شد که این زن و شوهر پس از 9 سال زندگی مشترک طلاق گرفتند زیرا به گفته آنها، جمیما به سختی در پاکستان زندگی می کرد.

در ژانویه سال 2015، خان با یک روزنامه نگار انگلیسی - پاکستانی به نام «رهام خان» در مراسم خصوصی ای در خانه اش در اسلام آباد ازدواج کرد. در 22 اکتبر آنها از تصمیمشان برای متارکه خبر دادند.

در اواسط سال 2016، اواخر سال 2017 و اوایل سال 2018، اخباری در خصوص ازدواج خان با «بشری مانیکا» مشاور معنوی اش ازدواج منتشر شد. خان، مشاورانش و خانواده مانیکا شایعات را تکذیب کردند. خان از رسانه هایی که این اخبار را منتشر نکرده بودند، شکایت کرد. در 7 ژانویه 2018، دبیرخانه مرکزی تحریک انصاف بیانیه ای صادر کرد که خان به مانیکا پیشنهاد ازدواج داده بود اما هنوز پیشنهاد او را نپذیرفته است. در روز 18 فوریه 2018، حزب تایید کرد که خان با مانیکا ازدواج کرده است.

خان در خانه مزرعه ای خود در بنی گالا زندگی می کند. در نوامبر 2009، خان در بیمارستان سرطان شوکت خانم در لاهور تحت عمل جراحی فوری قرار گرفت تا غده ای را از روده کوچک اش خارج کند.

در 1 اوت 2017 «عایشه گولالی» اتهامات آزار و اذیت علیه خان را مطرح، و ادعا کرد که او از اکتبر 2013 از او پیام های تهاجمی دریافت کرده است.

خان در مصاحبه ای گفت که حزب مسلم لیگ نواز این زن را گمارده اند تا برای او پاپوش بدوزند. بعدها عایشه گولالی گفت که خان اگر عذر خواهی کند او را می بخشد.

جوایز بین المللی (خدای جوایز مسابقات)

او در بازی هایی مقابل کشورهای نیوزیلند، هند (7 بار)، انگلیس، استرالیا (2 بار) و سری لانکا (2 بار) مدال کسب کرده است.

کتاب ها:

- زندگینامه عمران خان (1983).

- مهارت های کریکت عمران خان (1989).

- سفر به هندوستان: دید شخصی از پاکستان (1991).

- دید همه جانبه (1992)

- مسابقه جنگجو: سفر از طریق سرزمین پاتاها قبیله ای (1993).

- پاکستان: تاریخ شخصی (2011).