آکار در نخستین اظهار نظر رسمی خود در سمت وزیر دفاع ملی ترکیه بیان کرد: مبارزه با گروه های تروریستی گولن، حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک)، حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د)، یگان های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) و داعش بدون توقف ادامه خواهد یافت.
وی که پیش از این با درجه ارتشبدی رییس ستاد کل ارتش ترکیه بود، در نخستین موضع رسمی که در وبسایت وزارت دفاع ملی ترکیه منتشر شده است، اعلام کرد: پاکسازی افراد خائن به کشور و عضو گروه گولن از سازمان ها و ساختارهای وزارت دفاع ملی موجب افزایش اقتدار ترکیه خواهد شد.
آکار که دو هفته پیش به عنوان وزیر دفاع ملی ترکیه از سوی اردوغان معرفی شده است، با بیان این که در سطح جهانی و منطقه ای در زمینه های سیاسی، اقتصادی و نظامی تحولات مهمی در حال رخ دادن است، افزود: در چنین وضعیتی ایجاد امنیت و محیط دفاعی برای ترکیه بسیار مهم و حیاتی است.
به گزارش ایرنا، آکار که نخستین وزیر دفاع نظامی ترکیه و اولین وزیر دفاع در دوره سیستم حکومتی (ریاست جمهوری) این کشور به شمار می رود، از یاران نزدیک رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه به شمار می رود.
وی در دوره جدید وزارت دفاع ملی ترکیه از اختیارات وسیع تری نسبت به وزرای دفاع قبلی ترکیه برخوردار است به طوری که ستاد کل ارتش و تمام ارکان نظامی این کشور زیر مجموعه وزارت متبوعه وی محسوب می شود.
ترکیه گروه های گولن، پ.ک.ک، پ.ی.د، ی.پ.گ و داعش را تشکیلات تروریستی می داند.
از نظر ترکیه گروه گولن به علت اقدام به کودتای نافرجام دو سال پیش، گروه پ.ک.ک به علت اقدامات تروریستی در داخل ترکیه، گروه های پ.ی.د، ی.پ.گ و داعش به علت حمله به خاک ترکیه از داخل خاک سوریه جزو گروه های تروریستی می داند.
ترکیه در دو سال گذشته حملات وسیعی را علیه مواضع این گروه ها انجام داده به طوری که به بهانه مبارزه با گروه داعش به خاک سوریه تجاوز کرده و دو هزار کیلومتر مربع از خاک شمال سوریه از جمله شهرهای جرابلس و الباب را به اشغال خود در آورد.
ترکیه همچنین برای مبارزه با گروه های پ.ی.د و ی.پ.گ به بخشی دیگر از شمال سوریه حمله کرده و شهر عفرین و دو هزار کیلومتر مربع دیگر از خاک همسایه جنوبی خود را اشغال کرد.
ارتش ترکیه همچنین طی دو سال گذشته در مبارزه با گروه پ.ک.ک در داخل خاک این کشور و شمال عراق حملات مداومی را علیه مقر این گروه انجام داده و بسیاری از محل استقرار آنها را منهدم کرده است.
ترکیه همچنین در مبارزه با گروه گولن که متهم به کودتای نافرجام این کشور است، بیش از 228 هزار نفر را به اتهام همکاری و عضویت در این تشکیلات دستگیر و حدود 130 هزار نفر را به همین اتهام از مشاغل دولتی اخراج کرده است.