مرور خاطرات جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی ضد حزبالله لبنان تنها به معنی تکرار خاطرات زیبای تاریخی نیست، بلکه زنده نگه داشتن یکی از نقاط عطف عملکرد و تاثیرگذاری مقاومت در لبنان است که همچنان پیامدهای خود را در منطقه دارد و بخشی جداییناپذیر از موازنه قدرت بازدارنده در برابر دشمن صهیونیستی است. این جنگ باعث شد اسرائیل محدودیت قدرت و توان خود برای استفاده از ابزار نظامی را بشناسد.
آنچه در این مجموعه مقالات مورد بررسی قرار میگیرد، مجموعه یادداشتهای علی شهاب تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه است که در پایگاه خبری شبکه ماهوارهای المیادین به مناسبت سالروز جنگ 33 روزه منتشر شده است.
رژیم صهیونیستی همواره در چارچوب جنگ روانی در طول جنگ 33 روزه، به دنبال شخصی نشان دادن درگیریها بود. اسرائیلیها همواره در طول جنگ جولای 2006 تلاش کردند سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان را هدف قرار دهند، چرا که تصور میکردند این موضوع باعث تضعیف حزبالله خواهد شد. آنها حجم بیسابقهای از جنگ روانی را ضد وی آغاز کردند.
با این وجود دبیرکل حزب الله لبنان از طریق سخنرانیهای متعدد خود جنگ روانی واقعی را ضد رژیم صهیونیستی مدیریت کرده و با تهدیدات خود به صورت تصاعدی و روز افزون معادله بازدارندهای را به رژیم صهیونیستی تحمیل کرد. وی همچنین هجمه گستردهای را در میان افکار عمومی جبهه داخلی رژیم صهیونیستی مدیریت کرد.
نتیجهای که در این جنگ روانی به دست آمد، چیزی بود که اودی لیوِل استاد دانشگاه بن گوریون در رشته روانشناسی سیاسی با انجام یک پژوهش عمیق به آن اشاره کرده و نوشته عناصر رژیم اسرائیل به جای آنکه به مرجعیت داخلی خود و پیگیری تحولات جنگ از طریق منابع اسرائیلی اقدام کنند، بیشتر به رهبر حزبالله اعتماد داشتند.
وی در بخشی از پژوهش خود که به صورت کاملا دقیق ترجمه شده، مینویسد: یک رهبر واحد در جبهه داخلی اسرائیل در این جنگ وجود داشت که همان حسن نصرالله بود. چرا که شهروندان اسرائیل معتقد بودند وی که دارای عمامه مشکی است، صادقتر و شایستهتر از رهبران آنها است.
بر اساس نظرسنجی که لیوِل بین جولای و آگوست سال 2006 انجام داد، بیشتر شرکتکنندگان در نظرسنجی که از شهرکنشینان و صهیونیستهای سرزمینهای اشغالی بودند مرجع اخبار قطعی خود در خصوص روند تحولات جنگی و اقدامات نظامی و شخصی که بیشترین اعتماد و اطمینان به وی را دارند را سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان دانسته و تأکید کردند که به وی بیشتر از رهبران اسرائیلی اعتماد دارند.
در همین رابطه روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت از تشکیل کمیتهای متشکل از 15 نفر از تحلیلگران مسائل اطلاعاتی و جاسوسی و شرق شناسان و روانشناسان برای تحلیل شخصیت نصرالله و تهیه پروفایلی جدید از وی خبر داد. کمیته مذکور به برخی دستاوردها و اطلاعات دست پیدا کرد که از جمله آنها میتوان به زبان بدن و حرکات دست ها و نشانههای چهره نصرالله اشاره کرد.
اولین ملاحظات یکی از کارشناسان حاضر در تیم اسرائیلی این بود که نصرالله به خوبی خود را برای حضور در رسانهها آماده میکند.
از مجموعه نتایجی که کارشناسان و روانشناسان اسرائیلی در خصوص شخصیت نصرالله به آن رسیدهاند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نصرالله فردی بسیار باهوش و فهیم است.
در شخصیت سیدحسن نصراللهای نشانهای از ترس از مرگ وجود ندارد.
نصرالله اعتقاد دارد که آینده از آن اوست، اما باید در مقابل چالشهایی که فراروی وی قرار دارد، با ایجاد غافلگیری ایستادگی کند.
نصرالله آمادگی حضور بلندمدت در محل اقامت خود در زیر زمین را ندارد.
مراکز مطالعاتی و پژوهشی آمریکایی و غربی نیز بخش گستردهای از فعالیتهای خود را به بررسی و تشریح شخصیت سید حسن نصرالله پرداختند.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی در خصوص این مراکز نوشت که سید حسن نصرالله با عمامه سیاه و لباسهایش بزرگترین اسرار حزبالله به شمار میرود.