دولت انگلیس در مذاکرات خود با بروکسل در خصوص خروج از اتحادیه اروپا (برکسیت) ایجاد یک منطقه تجارت آزاد با این اتحادیه را پیشنهاد کرد.
ایجاد منطقه تجارت آزاد با اتحادیه اروپا و یک مدل جدید گمرکی پیشنهادی است که ترزا می، نخست وزیر انگلیس روز جمعه برای آینده روابطی که وی میان لندن و بروکسل مد نظر قرار داده است، پیشنهاد و ابراز اطمینان کرد وزرای کابینه انگلیس که در خصوص برکسیت اختلاف نظرات زیادی دارند، در خصوص این پیشنهاد به یک موضع مشترک دست یافتهاند.
اروپاییها که در ماههای گذشته از طفره روی و تعلل دولت انگلیس در خصوص مذاکرات جدایی از اتحادیه اروپا خسته شده بودند، از مدتها پیش منتظر پیشنهاد انگلیس در خصوص توافق با اتحادیه اروپا بودند. طبق جدول زمانی از پیش تعیین شده قرار است انگلیس رسما تا 9 ماه دیگر از اتحادیه اروپا جدا شود.
طرح انگلیس برای آینده روابط این کشور با اتحادیه اروپا که در واقع پایانی است بر تردد آزاد شهروندان، در قالب بیانیه ای که در پایان نشست طولانی دستگاه اجرایی انگلیس منتشر شد، در اختیار رسانه ها قرار گرفت.
ترزا می، نخست وزیر انگلیس در این بیانیه تاکید کرد: "پیشنهاد ما ایجاد یک منطقه تجارت آزاد میان انگلیس و اتحادیه اروپا با یک رشته قوانین و مقررات مشترک برای کالاهای صنعتی و محصولات کشاورزی است. در عوض بخش خدمات در مناسبات آتی انگلیس و اتحادیه اروپا با تدابیر و تمهیدات متفاوتی اداره خواهد شد."
نخست وزیر انگلیس خاطر نشان کرد: "ما همچنین در مذاکرات با اتحادیه اروپا بر سر یک مدل جدید گمرکی که برای همه شرکتها سودمند است، توافق کردیم و این آزادی را برای دو طرف قائل شدیم که بتوانند توافق نامه های تجاری جدید در سرتاسر جهان امضا کنند."
ترزا می تصریح کرد با اجرای پیشنهادهای مطرح شده توسط انگلیس می توان از بازگشت مرزهای فیزیکی میان ایرلند و ایرلند شمالی جلوگیری کرد. این مسئله اصلی ترین موضوع اختلاف در مذاکرات مربوط به برکسیت و یک منبع نگرانی بزرگ برای ساکنان جزیره انگلیس محسوب می شود.
در همه پرسی تعیین سرنوشت انگلیس در اتحادیه اروپا که بیست و سوم ژوئن سال 2016 برگزار شد، پنجاه و یک ممیز نه دهم درصد انگلیسی ها به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند و چهل و هشت ممیز یک دهم درصد از آنها خواستار ماندن در اتحادیه اروپا شدند.