آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج می‌شود

 بعد از ناکامی آمریکا در خارج کردن رژیم صهیونیستی از دستور کار نشست‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، این کشور آماده خروج از این شورا است.

یک منبع آمریکایی بدون افشای نام به خبرگزاری رویترز گفت که خروج آمریکا «قریب‌الوقوع» به‌نظر می‌رسد، اما جزئیات بیشتری در این باره ابراز نکرد.

حدود یک سال قبل «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، به شورای حقوق بشر این سازمان ضرب‌الاجل داد یا به انتقاد از رژیم صهیونیستی پایان دهند و یا منتظر خروج آمریکا از این شورا باشند.

«فارن‌پالیسی» چندی پیش در خبری به‌نقل از چندین دیپلمات غربی نوشته بود بعد از مخالفت کشورهای اروپایی با رأی‌گیری بر سر قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل که خواستار خارج کردن اسرائیل (رژیم صهیونیستی) از موضوعات در دستور کار شورای حقوق بشر این سازمان است، واشنگتن منزوی مانده و به خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل نزدیک‌تر شده است.

منابع دیپلماتیک بامداد جمعه به رویترز گفتند درباره خروج آمریکا از این شورا تردید وجود ندارد و مسئله فقط زمانی است که این تصمیم عملی می‌شود. شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است از 6 جولای جلسه‌ای سه‌هفته‌ای را آغاز کند. 

گفته می‌شود نماینده آمریکا در سازمان ملل ماه گذشته میزبان دو نشست با حضور نمایندگان دولت‌های غربی بوده که واشنگتن در آن برنامه‌هایش برای حمایت از رژیم صهیونیستی را تشریح کرده بود.

او رونوشتی از پیش‌نویس یک قطعنامه مجمع عمومی را به نمایندگان کشورها ارائه داد. این قطعنامه خواستار خارج کردن بند هفتم مربوط به وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین از دستور کار نشست‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل بود.

این قطعنامه با مخالفت دولت‌های اروپایی و فعالان حقوق بشر روبه‌رو شد و آنها عنوان کردند که موافقت با تلاش آمریکا لطمه‌ای دائمی به پیکر شورای حقوق بشر سازمان ملل وارد خواهد کرد و تلاش‌ها برای افشا کردن موارد نقض حقوق بشر در سایر نقاط دنیا را تضعیف خواهد کرد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال 2007 با رأی مثبت به بند هفتم مربوط به وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، اقدامات رژیم صهیونیستی را به یک موضوع دائمی در دستور کار این شورا تبدیل کرد. آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند این بند را از دستور کار خارج کنند.