معترضان در ایروان، پایتخت ارمنستان دسترسی به چندین آژانس دولتی را مسدود کردند که از جمله آنها میتوان به دفتر دادستان کل و وزارت خارجه ارمنستان اشاره کرد.
آنها همچنین پرچم ارمنستان را در دست داشته و فریاد "ارمنستان بدون سرژ سرکسیان" سر دادند.
حدود 80 تن از معترضان دستگیر شدند اما پس از چند ساعت بازداشت، آزاد شدند.
مقامهای ارمنستان به مردم تاکید کردهاند که از حضور در این تجمعات و اقدامات امتناع کنند و هشدار دادهاند که پلیس دستور حقوقی برای متفرق کردن را در صورت نیاز، دارد تا از اقدامات تبهکارانه جلوگیری به عمل آورد.
نیکول پاشینیان، رهبر معترضان "انقلاب مخملی" را در سراسر کشور اعلام کرده که اشاره به انتقال قدرت در سال 1989 در چکسلواکی دارد.
وی همچنین گفت که حامیانش به انسداد دفاتر دولتی و راهها در روز چهارشنبه هم ادامه میدهند.
رهبر این اعتراضات همچنین اعلام کرده که دولت ارمنستان مشروعیت خود را از دست داده و تمامی آژانسها و ادارههای دولتی شامل پلیس باید از تصمیم کمیتههای موسوم به "انقلاب مخملی" که در روزهای آتی ایجاد میشوند، تبعیت کنند.
این راهپیماییها و تظاهرات مردمی از فعالیت و زمامداری سرژ سرکسیان در کشور به عنوان رئیس جمهوری در طول یک دهه گذشته جلوگیری نکرد و وی حتی روز سه شنبه در مقام نخست وزیری ارمنستان منصوب شد.
سرکسیان 64 ساله با 77 رای موافق از 94 نماینده حاضر در مجمع ملی ارمنستان به عنوان نخست وزیر منصوب شد.
پس از رفراندوم قانون اساسی ارمنستان به سال 2015، سمت نخست وزیری در این کشور به یک نقش کلیدی بدل شده است.
سرکسیان در جریان خطابه خود پس از انتصاب به نمایندگان مجمع ملی ارمنستان تاکید کرد تا تمام تلاش خود را برای بازگرداندن رهبر معترضان به کار ببرد.
وی همچنین متعهد شد تا با اپوزیسیون برای از میان برداشتن اختلاف نظرها همکاری کند.
به گزارش تسنیم؛ منابع خبری روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» روسیه، امکان موفقیت مخالفان در ارمنستان را چندان بالا ارزیابی نکردهاند، حتی با توجه به اینکه علاوه بر ایروان، چند شهر دیگر این کشور نیز روز سه شنبه، نسبتا ناآرام بود.
"گالوست ساکیان" نماینده کنونی و رئیس سابق پارلمان ارمنستان، در تفسیر اوضاع کنونی یادآور شده، مردم کاملا حق دارند تجمع کرده و نظرات خود را اعلام کنند. ولی آنچه اکنون شاهد آن هستیم را نمی توان «انقلاب مخملی» نامید.
"استپان گریگوریان" کارشناس مسائل سیاسی نیز به این روزنامه گفته: «پیش بینی روند اوضاع هنوز دشوار است. البته دولت ارمنستان برای هر شرایطی خود را آماده کرده و قطعا با شدت عمل با مخالفان برخورد خواهد کرد.»
اکثر کارشناسان بر این عقیده هستند که اعتراضات خیابانی کنونی نمی تواند موفقیت آمیز باشد، برای اینکه ایراوان طی سالهای اخیر شاهد تطاهرات بسیار گسترده ای بود و تمامی آنها بی نتیجه پایان یافتند.
اعتراضات خیابانی ایروان به هدف اصلی خود، عدم تایید نخست وزیر جدید نرسید
کارشناسانی که روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» روسیه با آنها به گفتوگو نشسته نیز یادآور شدهاند، جنبش مخالفان ارمنستان بعید است به مرحله جدی برسد. "ولادیمیر ژاریخین" نائب رئیس موسسه کشورهای جامعه مشترک المنافع روسیه به این نکته توجه کرده است که سرژ سرکسیان در هر صورت از سوی نمایندگان پارلمان ارمنستان به مقام نخست وزیری رسید و مهمترین هدف مخالفان تحقق پیدا نکرد. وی افزود: «به عقیده من، اعتراضات کنونی در نهایت خاموش شده و منجر به گسترش تظاهرات نشده و مردم بیشتری به جنبش مخالفان نخواهند پیوست. البته مردم ارمنستان آزادند تا دیدگاه خود را با اعتراضات مسالمت آمیز خیابانی نشان دهند.»
"آریگ گالستیان" رئیس مرکز عملی-تجزیه و تحلیلی «The Armenian Interest» نیز به این روزنامه گفته: «اگر بخواهیم از عواقب سیاسی اعتراضات کنونی در ایروان صحبت کنیم، من بشدت تردید دارم که تغییرات اساسی در کشور بوجود آید. شعار مخالفان این است که سرکسیان باید برود. ولی جایگزینی برای آن معرفی نکرده. پاشینیان نگفته که قصد دارد خود نخست وزیر شود. این در حالی است که نخست وزیری سرکسیان از سوی پارلمان تایید شده و دولت وی کاملا قانونی است. البته این واقعیتی است که مردم ارمنستان از مشکلات اجتماعی و اقتصادی در کشور خسته شده اند. با این وجود جایگزینی برای نیروهای سیاسی کنونی وجود ندارد.»
این کارشناس تاکید کرد: «حداقل این است که نخست وزیر جدید، برخلاف مخالفان، برنامه واقعی برای اداره امور کشور دارد. به عقیده من، سرکسیان باید تمام تلاش خود را برای انجام اصلاحات در کشور انجام دهد. اولین اقدام وی نیز دقت بسیار در تشکیل کابینه جدید وزرای دولت خواهد بود.»
اعتراضات در ارمنستان همزمان با اعلام نام سرکسیان برای پست نخست وزیری از سوی حزب حاکم جمهوری خواه ارمنستان آغاز شده است..