هر روز شهروندان یمنی در کشور خود هدف حملات نظامیان سعودی قرار میگیرند. خصومت و دشمنی ریاض علیه یمنیها محدود به این حملات نمیشود. این خصومت دامن کارگران یمنی مقیم عربستان را نیز گرفته است.
ریاض سیاستهای سختگیرانهای علیه کارگران یمنی اعمال میکند. این کارگران به صورت دورهای از عربستان اخراج و به یمن رانده میشوند.
"علی العمرانی" سفیر یمن در اردن با انتقاد از سیاست سعودی در بیرون راندن یمنیهای مقیم عربستان گفت: سیاستی که ریاض درباره کارگران یمنی در پیش گرفته راهبرد خوبی درقبال یمن نیست حتی در زمان صلح"
وی در صحفه فیسبوک خود نوشت: عبدربه منصور هادی رئیس جمهور (مستعفی) کمیتهای برای رسیدگی به مسئله اخراج کارگران یمنی از عربستان تشکیل داد تا با مقامات ریاض در این زمینه مذاکره کنند، اما نتیجه کار این کمیته "هیچ" بوده است.
نشریه "میدل ایست آی" ماه گذشته طی گزارشی اعلام کرد: مقامات سعودی دهها هزار یمنی را از عربستان اخراج و به یمن بازگرداندهاند. این اقدام عربستان همزمان با اجرای قانون جدید کار صورت گرفته است. بر اساس این قانون فرصتهای شغلی از کارگران خارجی گرفته میشود، این اقدام در راستای برنامههای اقتصادی سند چشم انداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان است.
این نشریه نوشت: سیاستهای اقتصادی ۲۰۳۰ ریاض تاثیرات بسیار منفی بر وضعیت کارگران یمنی مقیم عربستان به جای خواهد نهاد، زیرا هزینه اقامت ماهانه آنان در این کشور افزایش خواهد یافت. به علاوه، سیاستهای جدید شغلی، امنیت کاری کارگران خارجی را به خطر میاندازد. برخی منابع پیشتر از اقامت سه میلیون یمنی در عربستان خبر داده بودند.