فقط یک گذرگاه در مرز میان دو کشور روسیه و کره شمالی وجود دارد که به «پل دوستی» معروف است. این گذرگاه در سال 1959 و به منظور رشد ارتباط ریلی دو طرف، افتتاح شد.
با فروکش کردن تنش ها در شبه جزیره کره، هیئتی از نمایندگان روسیه با سفر به پیونگ یانگ مذاکرات اولیه برای احداث یک پل دیگر در مرز دو کشور را آغاز کردند. توسعه ارتباطات زمینی روسیه و کره شمالی حاکی از پیشبرد سیاست های اقتصادی دو کشور است. در همین راستا، وزارت توسعه شرق دور روسیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد دو طرف با تشکیل کارگروه مشترک برای ساخت یک پل ارتباطی جدید موافقت کرده اند. آنها همچنین پیشنهاد دادند پل جدید بین دو کشور در نزدیکترین خط مرزی و از قابلیت حمل و نقل وسایل نقلیه برخوردار باشد.
وزارت توسعه کره شمالی نیز در این خصوص اعلام کرد 23 پست بازرسی در مرز بین کره شمالی و چین وجود دارد و کالاهای صادراتی روسیه از طریق پست های بازرسی مرزی چین وارد کره شمالی می شود. این اقدام موجب طولانی شدن مسیر صادرات کالا از روسیه به کره شمالی می شود.
پیش از این وزارت توسعه کره شمالی از ترمیم و گسترش پل دوستی در مرز روسیه خبر داده بود. این در حالی است که روس ها ساخت یک پل دیگر را پیشنهاد دادند.
با این حال بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ساخت پل جدید در مرز روسیه و کره شمالی جنبه اقتصادی دارد. «بنجامین کاتزف سیلبرشتین»، از اعضای موسسه مطالعاتی در امور سیاست خارجی و اقتصادی کره شمالی معتقد است روابط اقتصادی میان مسکو و پیونگ یانگ به واسطه تحریم های بین المللی علیه کره شمالی بسیار اندک است و ساخت چنین پلی می تواند سرآغاز روابط بلند مدت اقتصادی میان دو طرف و صادرات برخی کالاهای خارج از حوزه تحریم ها به کره شمالی باشد.
تاریخچه روابط اقتصادی روسیه و کره شمالی به دهه 50 میلادی باز می گردد. همچنین در طول جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی مهمترین متحد اقتصادی کره شمالی محسوب می شد ولی با روی کار آمدن بوریس یلتسین، رئیس جمهور پیشین روسیه، روابط تجاری مسکو با سئول، رقیب پیونگ یانگ پررنگ تر شد. با انتخاب ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه، بار دیگر روابط اقتصادی و تجاری مسکو و پیونگ یانگ از سر گرفته شد.