جانسون: مدارک مسمومیت جاسوس سابق روس در انگلیس علیه روسیه است

بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس گفت شواهد مسمومیت جاسوس دوجانبه روس‌تبار به شدت علیه روسیه هستند.

جانسون در گفت‌وگو با شبکه خبری بی‌بی‌سی روز پنج‌شنبه (امروز) گفت که مدارک و شواهد موجود درباره مسموم کردن سرگئی اسکریپال جاسوس دوجانبه روس‌تبار که در سالزبری انگلیس مسموم شد، علیه روسیه هستند و مسکو با کوته‌نظری و با طعنه‌ با این مسئله برخورد کرده است. 

وی گفت در آن واحد، روسیه نه اقدام به مسمومیت جاسوس ساق خود را رد می‌کند و همزمان آن را می‌ستاید.جانسون افزود، دلیل اینکه این گاز اعصاب انتخاب شده این است که مسکو که نشان دهند که این اقدامی روسی بوده و نشان دهند که اگر کسی با روش روسیه مخالف باشد و از روسیه فرار کند، از وی انتقام گرفته می‌شود. 

وزیر خارجه انگلیس همچنین گفت که روسی‌های فاسدی که ثروت خود را مدیون ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هستند، می‌توانند هدف پلیس انگلیس برای جبران حمله با گاز اعصاب به اسکریپال قرار بگیرند. 

هفته گذشته یک جاسوس دوجانبه روسی‌تبار به همراه دختر 33 ساله‌‌اش در یک مرکز خرید در شهر «سالزبری» انگلیس بی‌هوش پیدا شدند. به دنبال این حادثه پلیس محلی اعلام کرده بود که این دو در معرض یک ماده ناشناس قرار گرفته‌اند. این دو در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند و حالشان وخیم اعلام شده است. 

«سرگئی اسکریپال» پیشتر سرهنگ سرویس اطلاعاتی ارتش روسیه بود و در سال 2010 با جاسوس‌های روس که در غرب گرفتار شده‌ بودند مبادله شد و از انگلیس پناهندگی گرفت. در سال 2006 یک دادگاه روسیه‌ای اسکریپال را به دلیل همکاری با سرویس MI6 در دوران خدمتش در ارتش روسیه به خیانت متهم کرد.

انگلیس این اتفاق را اقدامی از جانب روسیه دانسته و روز گذشته اعلام کرد 23 دیپلمات روس از انگلیس اخراج می‌شوند. همچنین سفر وزیر خارجه روسیه به انگلیس لغو شد. روسیه در مقابل این اتهامات را رد کرده و گفته است انگلیس با این اتهامات قصد در انحراف جامعه جهانی دارد.