محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که سه شنبه شب پس از سفر به مصر، راهی انگلیس شد، هنگام ورود به فرودگاه لندن مورد استقبال بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و سایمون کولز سفیر انگلیس در عربستان قرار گرفت. در این بین بی بی سی بدلیل معاملات اسلحه و سود هنگفت لندن حاضر شده محمد بن سلمان را در حد یک ناجی و مصلح بالا ببرد و به تعریف و تمجید از وی بپردازد.
به گزارش رسانه ها، جمعی از اعضای پارلمان انگلیس و معترضان و فعالان حقوق بشر انگلیس و اقلیتهای عربی و یمنی در انگلیس روز چهارشنبه در اعتراض به سفر ولیعهد سعودی به لندن تظاهرات کردند.
تظاهرکنندگان در محکومیت سفر محمد بن سلمان به انگلیس شعارهایی چون «جنگ یمن را متوقف کنید، فروش سلاح به عربستان را متوقف کنید، کودکان یمن را نجات دهید، به محمد بن سلمان خوشامد گفته نمیشود، ترزا می شرمت باد» سر دادند.
البته نخستوزیر انگلیس روز چهارشنبه در آستانه دیدار با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در لندن طی اظهاراتی در مجلس عوام این کشور اظهار داشت که دولتش از دخالت عربستان در یمن حمایت میکند.
ترزا می این سخنان را درپاسخ به اظهارات تند جرمی کوربین رهبرحزب کارگرانگلیس درباره بحران انسانی در یمن و سیاستهای تهاجمی رژیم آل سعود علیه این کشور بیان داشت.
جرمی کوربین گفته بود: فاجعه انسانی دریمن بیداد میکند، هزاران نفر از گرسنگی رنج میبرند، 600 هزار کودک به دلیل بمبارانهای ائتلاف نظامی به رهبری عربستان و محاصره یمن به وبا مبتلا شدهاند؛ ابتلای 600 هزار کودک به وبا مساله ای است که به نظر من تمام نمایندگان مجلس بایستی آن را جدی بگیرند.
وی افزود:آلمان فروش سلاح به عربستان را متوقف کرده و این در حالی است که حجم معاملات تسلیحاتی انگلیس با عربستان بهطور چشمگیری افزایش داشته و مشاوران نظامی انگلیسی جنگ یمن را هدایت میکنند.
این سیاستمدار انگلیسی تصریح کرد: این درست نیست که دولت انگلیس برخلاف توصیه سازمان ملل متحد که تصریح میکند در یمن جنایت جنگی صورت گرفته، رفتار کند؛ آیا نخستوزیر آمادگی دارد تا در ملاقات با ولیعهد عربستان اعلام کند که فروش سلاح به ریاض را متوقف کرده و خواستار آتشبس در یمن شود.
یک نظرسنجی صورت گرفته از سوی کارزار مبارزه با تجارت اسلحه نشان میدهد که اکثر مردم انگلیس با معاملات تسلیحاتی کشورشان با ریاض مخالف هستند.
این در حالی است که بر اساس گزارشهای منتشرشده انگلیس از زمان آغاز حملات نظامی یمن، مجوز فروش حدود چهار میلیارد پوند به عربستان سعودی را صادر کرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است.
اسکای نیوز نیز در گزارشی از افزایش چشمگیر صدور مجوز فروش اسلحه به ریاض از زمان نخستوزیری «ترزا می» خبر داد.
اسکای نیوز در گزارش خود آورده است که در بازه زمانی جولای 2016 تا سپتامبر 2017 بیش از 50 'مجوز فروش آزاد اسلحه' به عربستان صادرشده که این رقم در قیاس با 32 مجوز صادرشده در مدت مشابه قبل از آن، 56 درصد افزایش نشان میدهد.
در این راستا بی بی سی فارسی نیز در یادداشتی به تعریف و تمجید از محمد بن سلمان پرداخت و نوشت:محمد بن سلمان تنها ۳۲ سال دارد. ولیعهد عربستان است (حتی رئیس حکومت هم نیست) و فقط ۹ ماه است که این منصب را به عهده دارد. با این حال وقتی که این عضو تازه وارد سیاست جهانی به لندن سفر کرد، فرش قرمزی فوقالعاده پیش پایش انداخته شد.
در ادامه این مطلب آمده است:این استقبال گرم تنها به این دلیل نیست که بن سلمان رهبر واقعی کشورش است، بلکه عربستان سعودی که متحد قدیمی بریتانیا است، پس از خروج از اتحادیه اروپا، رابطهای متفاوت با این کشور خواهد داشت...
ولیعهد عربستان از یک سو به دنبال کسب حمایت جهانی از اصلاحات اقتصادی داخلی است واز سوی دیگر میخواهد به سرمایهگذاران هراسان بینالمللی، برای حضور در این کشور اطمینان خاطر دهد. بریتانیا اما قصد دارد همکاریهای نظامی و امنیتی را با گسترش همکاریهای اقتصادی همراه کند.
بریتانیا بدون شک از اصلاحات این رهبر جوان که با سرعتی بسیار بالا پیش میرود، حمایت خواهد کرد. او مشغول باز کردن فضای کشوری است که سالهاست به محافظهکاری معروف است.
ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان از ششم فروردین سال 94 بهصورت بیوقفه، یمن را مورد تجاوز زمینی، هوایی و دریایی قرار داده که تاکنون موجب شهادت بیش از 14 هزار شهروند این کشور و زخمی شدن دهها هزار نفر دیگر و ویرانی این کشور مسلمان شده است.