به رغم ادعای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه عربستان سعودی مجوز پرواز های مستقیم شرکت هوایی ایر ایندیا به سرزمین های اشغالی را با استفاده از حریم هوایی آن کشور صادر کرده است، مقامات ایر ایندیا در این مورد واکنش نشان داده و این خبر را تکذیب کردند.
سخنگوی شرکت ایر ایندیا تاکید کرد: هنوز هیچگونه موافقتی از سوی عربستان سعودی در این خصوص دریافت نکرده است.
پراوین پات ناگار گفت: تنها اتفاقی که در این رابطه تا کنون افتاده نامه ای می باشد که ایر ایندیا به عربستان سعودی تسلیم کرده است.
وی تاکید کرد هیچگونه مجوز یا اعلام موافقتی از عربستان سعودی به دست این شرکت نرسیده است.
هنوز هیچ تاییدی از سوی مقامات عربستانی نیز در خصوص صدور چنین مجوزی منتشر نشده است. نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن در روز گذشته این خبر را به خبرنگاران اعلام کرد.
ماه گذشته در جریان دیدار سوشما سواراج نخست وزیر هند از عربستان سعودی، گزارش هایی مبنی بر موافقت ریاض با استفاده شرکت دولتی 'ایر ایندیا' از حریم هوایی این کشور برای پرواز های میان دهلی نو و تل آویو منتشر شد.
اما یک روز بعد عربستان سعودی این گزارش ها را رد کرده و اعلام کرد هیچ مجوزی به شرکت هوایی 'ایر ایندیا' در این خصوص صادر نشده است.
رسانه های هند در واکنش به سخنان نتانیاهو، نوشتند هدف وی گسترش این توهم در کشورهای منطقه است که روابط این رژیم با کشورهای عرب بسیار قوی و دوستانه است.
این درحالی است که برخلاف ادعای وی، شرکت هوایی رژیم صهیونیستی (ELAI) نیز از دولت و همچنین سازمان های بین المللی جهت انجام پرواز های مستقیم به هند از طریق حریم هوایی عربستان درخواست کمک کرده است.
گونن اوسیشکین رئیس شرکت هوایی رژیم صهیونیستی در نامه ای به الکساندر دونانیکا رئیس شورای تجاری شرکت های هواپیمایی که متشکل از 267 شرکت هوایی از 111 کشور می باشد از وی درخواست کرده است تا در تصمیم گیری در این خصوص تبعیض قائل نشود.
عربستان سعودی تاکنون رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته است و لغو ممنوعیت 70 ساله در استفاده از حریم هوایی این کشور جهت انجام پرواز های مستقیم به سرزمین های اشغالی به معنی بهبود روابط ریاض و رژیم صهیونیستی است.
رژیم صهیونیستی سعی کرده است تا با کشور های عربی که متحد آمریکا هستند و به نوعی دارای یک دشمنی مشترک با ایران هستند ، روابط خود را گسترش دهد.
در عین حال، تاکنون عربستان سعودی از اعلام آشکار روابط خود با رژیم صهیونیستی خودداری کرده است.
استفاده از حریم هوایی عربستان جهت پرواز به سوی تل آویو سبب خواهد شد تا شرکت ایر ایندیا با ایجاد پرواز جدید از مسیر کوتاه تری یعنی دهلی نو-احمد آباد-مسقط- عربستان سعودی به تل آویو برسد که این امر به کاهش مدت پرواز به دو ساعت و سی دقیقه و در نتیجه کاهش قیمت بلیت منجر می شود.
هم اکنون پرواز های رژیم صهیونیستی از تل آویو به بمبئی هفت ساعت طول می کشد. شرکت های هوایی رژیم صهیونیستی برای خودداری از ورود به آسمان کشورهایی چون عربستان سعودی، ایران، افغانستان، امارات و پاکستان، پس از عبور از دریای سرخ و خلیج عدن، وارد هند می شوند.
یکی از احتمالات موجود برای مخالفت عربستان با صدور مجوز استفاده از حریم هوایی این کشور برای ایر ایندیا، نگرانی آن از انعکاس گسترده این تصمیم در رسانه های جهان است که سبب شده است این کشور مجوز به شرکت ایر ایندیا را لغو کند.
استفاده از آسمان عربستان نه تنها سبب کاهش یافتن مدت زمان پرواز شرکت های رژیم صهیونیستی به هند خواهد شد، بلکه مقصد های دور تر در آسیای شرقی و همچنین دست یابی به استرالیا را برای رژیم صهیونیستی فراهم خواهد کرد.
نمایندگان شرکت ایر ایندیا از مدتی پیش با وزارت های جهانگردی هند و رژیم صهیونیستی در ارتباط بوده اند. سال گذشته یک هیات نماینده ایر ایندیا با هدف ایجاد مسیر پروازی مستقیم به رژیم صهیونیستی سفر کرد.
وزارت جهانگردی رژیم صهیونیستی نیز با این استدلال که افزایش جهانگردان هندی در سرزمین های اشغالی به سود این رژیم است ، به شرکت ایر ایندیا 750 هزار یورو جهت انجام پرواز میان دهلی نو و تل آویو اختصاص داده است.
در دو دهه گذشته تنها دو پرواز مستقیم از عربستان سعودی به سوی رژیم صهیونیستی انجام شده است. این دو پرواز متعلق به دو رئیس جمهور آمریکا از جمله جرج دبلیو بوش و دونالد ترامپ بوده است.