در پی برملا شدن رسوایی جنسی در میان برخی از کارمندان اکسفام که سال 2010 برای کمک به زلزله زندگان هائیتی به این کشور اعزام شده بودند، مدیر کل این موسسه خیریه بریتانیایی روز سه شنبه اعلام کرد گزارشی مبنی بر تایید بیست و شش مورد جدید از رفتار جنسی نامناسب را دریافت کرده است.
مارک گولدرینگ، مدیر کل سازمان امدادرسانی بین المللی آکسفام در جمع اعضای یک کمیسیون پارلمانی بریتانیا تصریح کرد: «شانزده مورد از بیست و شش رفتار نامناسب جنسی گزارش شده مربوط به برنامه های بین المللی این سازمان است که از وقوع رسوایی هایی جدید حکایت دارد و بقیه موارد از نظر زمانی به عقب تر باز می گردد.»
افشای موارد جدید رفتار نامناسب جنسی کارمندان آکسفام توسط مدیر کل این سازمان خیریه در حالی صورت می گیرد که وی روز سه شنبه با حضور در یک کمیسیون پارلمانی بریتانیا به صورت رسمی از رسوایی های اخیر گزارش شده در جریان ماموریت اعضای این موسسه در هائیتی عذر خواهی کرد. آقای گولدرینگ همچنین به دلیل اظهارات قبلی خود و تنی چند از مسئولان این سازمان که به نوعی تلاش برای کم اهمیت جلوه دادن این رسوایی برداشت شده بود از نمایندگان پارلمان بریتانیا عذرخواهی کرد.
انتشار گزارشی از سوء استفاده جنسی هیئت مامور سازمان غیر دولتی آکسفام به مناطق زلزله زده کشور هائیتی مسئولان این سازمان را بر آن داشت تا تحت فشار رسانه ای و افکار عمومی ضمن اخراج برخی از افراد دخیل در این رسوایی مجبور به عذرخواهی شود. بر اساس این گزارش یکی از مسئولان هیئت اعزامی آکسفام به تامین مالی تعدادی روسپی و تنی چند از کارماندان نیز به تهدید و آزار جنسی متهم شده اند.
دولت بریتانیا نیز ضمن ابراز تاسف و نگرانی از این رویداد اعلام کرده بود ادامه کمکهای مالی به این سازمان پس از این منوط به دریافت توضیحات بیشتر و قانع کننده از سوی مدیران آکسفام است. به نوشته روزنامه تایمز این سازمان با اطلاع قبلی از این رسوایی سعی کرد با اخراج چند تن از کارمندان خود قضیه را مسکوت بگذارد.
در پی تحقیقات صورت گرفته پس از انتشار این گزارش هفت کارمند آکسفام مجبور به ترک این سازمان شدند. برخی دیگر از متهمان این رسوایی جدا از مراجعه به روسپی ها به آزار و تهدید دیگر کارکنان همین سازمان متهم شده بودند.
رسوایی جنسی پس از خبر ساز شدن در میان طبقه سیاسی و دولتمردان بریتانیا اینک دامن موسسات خیریه و سازمان های بشر دوستانه این کشور را گرفته است. صندوق نجات کودکان Save the Children از جمله این موسسات است که یکی از کارمندان آن پس از رفتار نامناسب جنسی بر ضد یکی از همکاران زن خود بدون تنبیه و مجازات اجازه یافت از این سازمان برود.
ویروس رسوایی جنسی در میان سازمان های خیریه پس از بریتانیا به موسسات فرانسه نیز منتقل شد. پزشکان بدون مرز، نهاد امداد رسان بین المللی که مقر آن در ژنو است به تازگی از برملا شدن بیست و چهار مورد آزار و یا سوء استفاده جنسی که عاملان آن کارمندان زیر مجموعه اش بوده اند، خبر داده است.