منابع دیپلماتیک میگویند، پاکستان "پرداختهای معوق" ایالات متحده آمریکا را که میلیاردها دلار میشوند، طلب خواهد کرد. به گفته آنها، دو کشور برای اعتمادسازی تلاش میکنند.
یک مقام مطلع گفت: ما در حال محاسبه هستیم. حدودا میلیاردها دلار میشود. آنها ارائه کمکها را به حالت تعلیق درآوردند اما آنها نمیتوانند پرداختهای معوق را تعلیق کنند. این حق ماست. سازمانهای مرتبط روی جزئیات معوقهای پرداخت نشده کار میکنند. به محض اینکه محاسبات تکمیل شوند، آن را برای آمریکا ارسال میکنیم.
ماه گذشته آمریکا کمک امنیتی به پاکستان را به حالت تعلیق درآورد. هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، واشنگتن تنها کمک امنیتی به پاکستان را به حالت تعلیق درمیآورد. او گفت اگر پاکستان اقدامات قاطعی علیه شبکه حقانی و طالبان افغانستان انجام دهد میتواند اعتبارات معوق را دریافت کند. پاکستان بعدا اعلام کرد، ۲۷ عضو طالبان و شبکه حقانی را سال گذشته تحویل افغانستان داده است. با این حال کابل این ادعا را رد کرده و میگوید، آنها زندانیان معمولی بودند.
پاکستان همچنین گفته است، برای جنگ با ترور محتاج کمک آمریکا نیست. وزارت خارجه پاکستان گفت، اسلامآباد عمدتا از منابع خودش با تروریسم مبارزه میکند که طی ۱۵ سال گذشته بالغ بر ۱۲۰ میلیارد دلار شده است.
جان سالیوان، معاون وزیر خارجه آمریکا در برابر کمیته روابط خارجی در مجلس سنای آمریکا اظهار داشت، اگر پاکستان تدابیر قاطع و دائمی را علیه گروههای تندرو در خاکش اتخاذ کند تعلیق کمکهای امنیتی به این کشور را بررسی میکند.
سالیوان افزود: احتمالا لغو تعلیق کمکهای امنیتی را در صورتیکه نگرانی ما درباره جدیت پاکستان در زمینه مبارزه با افراطگراها مرتفع شود، بررسی کنیم. از جمله کارهایی که پاکستان میتواند انجام دهد هدف قرار دادن تروریستها در خاک این کشور بدون هیچ استثنایی است.