بکیر بوزداغ معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت ترکیه با حضور در یک برنامه تلویزیونی در شبکه سی ان ان ترک اظهار داشت: ترکیه پیش از عملیات سپر فرات و عفرین به آمریکایی ها هشدار داده بود که در صورت خروج تروریست ها از این مناطق، از انجام عملیات صرفنظر خواهد کرد و امروز نیز اگر ایالات متحده تروریست های حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) و نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (پ.ی.د) و یگان های مدافع خلق(ی.پ.گ) را از منبج خارج کند، ارتش ترکیه وارد شرق فرات و منبج نخواهد شد.
وی بیان داشت: آنکارا به هیچ وجه قصد رویایی با واشنگتن (در شمال سوریه) را ندارد، اما اگر سربازان آمریکایی در لباس تروریست ها و در صفوف آنها به مقابله با ارتش ترکیه در منبج و شرق فرات بپردازند، بی تردید هدف حملات نظامیان ترک قرار خواهند گرفت.
به گزارش دولت ترکیه مدعی است که نیروهای آمریکایی با ارسال سلاح به معارضان کُرد سوری به ویژه ی.پ.گ به واقع از گروه های تروریستی در سوریه حمایت و علیه ترکیه به طور غیر مستقیم اقدام می کند.
چندی پیش رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با چاووش اوغلو همتای ترک خود، پیشنهاد همکاری دو کشور به منظور ایجاد منطقه ای امن به عمق 30 کیلومتر در شمال سوریه را داده بود که در مقابل، مقامات ارشد دولت ترکیه هر گونه همکاری با آمریکا در سوریه را منوط به توقف کمک های این کشور به تروریست ها کردند.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه بارها در سخنان خود تاکید کرده که بلافاصله پس از اتمام عملیات عفرین، ارتش ترکیه وارد منبج و شرق فرات خواهد شد.
عملیات شاخه زیتون ترکیه در منطقه عفرین در شمال غرب سوریه از روز شنبه 20 ژانویه (30 دی ماه)آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد؛ بنا به اعلام رسانه های ترکیه در جریان این عملیات بیش از 6 هزار نیروی نظامی ترک مشارکت دارند.
دولت ترکیه هدف از این عملیات را نابودی تروریست های پ.ک.ک، ک.ج.ک، پ.ی.د، ی.پ.گ و داعش در منطقه عفرین در شمال غرب سوریه و نجات مردم این مناطق از ظلم و فشار تروریستها اعلام کرده است.
آنکارا در حالی ادعا کرده که قسمتی از اهداف حمله به عفرین علیه گروه تروریستی داعش می باشد که هیچ عنصر این گروهک تروریستی در عفرین و اطراف آن حضور ندارد و به اعتقاد تحلیگران سیاسی - نظامی این مساله فقط دستاویزی برای ارتش ترکیه برای حضور غیرقانونی در شمال غرب سوریه می باشد.