ستاد کل ارتش ترکیه در این بیانیه اعلام کرد که روز گذشته در پی یورش 25 جنگنده نظامی ترکیه در قالب عملیات شاخه زیتون علیه مخفیگاه ها، انبارهای مهمات و مواضع حزب کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک)، حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د)، یگان های مدافع خلق شوریه(ی.پ.گ) و داعش، 44 هدف منهدم شد.
ستاد کل ارتش ترکیه همچنین اعلام کرد: عملیات عفرین طبق برنامه با انهدام مواضع شناسایی شده از طریق زمینی و هوایی ادامه دارد.
نورالدین جانیکلی وزیر دفاع ملی ترکیه روز گذشته با انتشار پیامی در حساب کاربری توئیتر خود با تشریح دستاوردهای 10 روزه این عملیات اعلام کرد که در عملیات شاخه زیتون در عفرین از سلاح ها و تجهیزات تولید داخل استفاده می شود و ذخایر تسلیحاتی کافی برای پاکسازی تمام منطقه از وجود تروریستها را داریم.
وی بیان کرد: در حالی که ترکیه 15 سال پیش تنها 18 درصد نیازهای تسلیحاتی خود را به صورت بومی و از داخل تامین می کرد، امروز حدود 70 درصد از نیازهای تسلیحاتی خود را در داخل تولید می کند.
همچنین بکیر بوزداغ معاون نخستوزیر و سخنگوی دولت ترکیه نیز با تاکید دوباره بر حساسیت ارتش ترکیه برای آسیب نرسیدن به غیرنظامیان در منطقه انجام عملیات عفرین گفت: ترکیه در برابر تشکیل یک دولت تروریستی در امتداد مرزهای خود ساکت نمی ماند.
وی تاکید کرد: نظامیان ما پس از انجام موفق عملیات، از عفرین خارج خواهند شد چرا که ترکیه اشغالگر نیست.
وی اضافه کرد: محدوده عملیات شاخه زیتون در عفرین مشخص و هدف آن نیز پاکسازی عفرین از تروریست ها و تشکل های تروریستی است و مدت آن نیز تا نابودی گروه های تروریستی موجود و آخرین عنصر تروریستی، برقراری آرامش، ثبات و امنیت ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، دولت ترکیه مدعی است نیروهای آمریکایی با ارسال سلاح به معارضان کُرد سوری به ویژه ی.پ.گ به واقع از گروه های تروریستی در سوریه حمایت و علیه ترکیه به طور غیر مستقیم حمایت می کنند.
هفته گذشته رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با چاووش اوغلو پیشنهاد همکاری دو کشور به منظور ایجاد منطقه ای امن به عمق 30 کیلومتر در شمال سوریه را داده بود که در مقابل مقامات ارشد دولت ترکیه هر گونه همکاری با آمریکا در سوریه را منوط به توقف کمک های این کشور به تروریست ها کردند.
اکثر احزاب و شخصیت های سیاسی ترکیه معتقدند آمریکا در پشت پرده از طراحان کودتای ناکام 15 جولای 2016 گولن حمایت کرده و امروز نیز حمایت خود از گروه های تروریستی حاضر در سوریه، مسبب اصلی عملیات ارتش ترکیه در عفرین است.
بنا به اعلام رسانه های ترکیه، در عملیات شاخه زیتون تاکنون نزدیک 600 نفر از تروریست ها نیز به هلاکت رسیده اند.
دولت ترکیه هدف از این عملیات را نابودی تروریست های پ.ک.ک، ک.ج.ک، پ.ی.د، ی.پ.گ و داعش در منطقه عفرین در شمال غرب سوریه و نجات مردم این مناطق از ظلم و فشار تروریستها اعلام کرده است.
دولت ترکیه همچنین این عملیات را با استناد به حق دفاع مشروع بین المللی و قطعنامههای مبارزه با تروریسم شورای امنیت و ماده 51 منشور سازمان ملل حق خود می داند.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه بارها در سخنان خود از انجام عملیات منبج بلافاصله پس از پایان عملیات ارتش ترکیه در عفرین خبر داده است.
مقامات ترکیه اعلام کرده اند که خواهان حفظ تمامیت ارضی سوریه سوریه هستند و نیروهای نظامی این کشور، پس از سرکوب تروریست ها، منطقه را ترک خواهند کرد.