بحران کمبود آب در فلسطین اشغالی

روزنامه هاآرتص به نقل از مقامات آبی رژیم صهیونیستی نوشت که اسرائیل با بحران جدی کمبود آب و خشکسالی مواجه است.

روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی به بررسی وضعیت کمبود منابع آبی در فلسطین اشغالی پرداخته و نوشت علی‌رغم بارش‌های اخیر، رژیم اسرائیل با بحران جدی آب در طولانی مدت مواجه است.

در ابتدای این یادداشت با اشاره به بودجه ۲.۲ میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی برای تامین آب شرب شهروندان خود تا سال ۲۰۵۰، آمده است: حتی اگر سال ۲۰۱۸ به قدری بارش داشته باشد تا از اعلام خشکسالی برای پنجمین سال پیاپی جلوگیری کند، اما اسرائیل در وضعیت بحران باقی خواهد ماند.

به نوشته هاآرتص، مقامات اسرائیلی روز گذشته (یکشنبه) هشدار دادند، حتی با وجود بارش‌های کافی در سال پیش‌رو، بازهم سطوح منابع آبی به چیزی که در یک دهه قبل بوده باز نمی‌گردد.

همچنین سطح آب دریاچه «طبریا» که بزرگترین منبع تامین آب فلسطین اشغالی است، به میزان قبلی خود برنگشته و طی ۲۰ سال آینده به مرداب تبدیل خواهد شد.

مقامات آبی رژیم صهیونیستی می‌گویند: «تفاوتی ندارد که امسال، خشکسالی اعلام بشود یا نه، دولت باید برنامه راهبردی تهیه کرده و تعیین کند چه میزان آب برای ۵ سال آینده نیاز داریم و چه میزان می‌توانیم تامین کنیم.»

هاآرتص نوشت: بحران آب به قدری جدی است که ساخت یک شهرک با ظرفیت ۱۰۰۰ خانوار در هرتزلیا باید به تعویق بیافتد.

مقامات صهیونیست در شهر «الجلیل» می‌گویند که امکان رسیدن به نقطه‌ای که در آن هیچ آبی در لوله‌کشی‌ها نباشد، وجود دارد. این کمبود آب در غرب الجلیل به دلیل وابسته بودن به منابع طبیعی و عدم وجود تاسیسات شیرین‌سازی آب، شدیدتر است.