«جک راسمس» افزود: دموکرات ها و جمهوریخواهان برای پیشبرد برنامه های سیاسی خود، این نمایش را پیاده می کنند.
وی ادامه داد: به دلیل کارکرد سیاسی این موضوع، هیچ کدام از دو حزب نمی خواهند بحث تعطیل شدن دولت آمریکا به سرانجام برسد. تهدید به تعطیل کردن دولت یک تاکتیک است که سیاسی های دو حزب برای رسیدن به اهدافشان به کار می برند.
استاد اقتصاد کالج سینت مری درباره اهداف سیاسی تعطیلی دولت هم اظهار کرد: دموکرات ها در اینجا دنبال داکا (برنامه حمایت از کودکان مهاجر) و در مقابل جمهوریخواهان دنبال کاهش بیشتر مالیات ها هستند.
راسمس اضافه کرد: جمهوریخواهان باید به خاطر بیمه درمانی اوباما، مالیات سنگینی برای تامین منابع مالی آن پرداخت کنند. آنها برای جبران این مالیات به سراغ بودجه بیمه درمانی 9 میلیون کودک در کشور رفتند و گفتند تا زمانی که مالیات ها کاهش پیدا نکند، با این بودجه درمانی موافقت نمی کنند.
وی یادآور شد: دو حزب جمهوریخواه و دموکرات توافق کرده اند که در عوض کاهش مالیات ها، بودجه درمانی این 9 میلیون کودک تامین شود. در این وسط برنامه داکا و کودکان مهاجر قربانی شد و به نظر می رسد بر سر دموکرات ها کلاه رفته باشد. یعنی دموکرات ها در مقابل شرکت های نزدیک به دست راستی های تندرو که ترامپ یکی از آنهاست، ناکام مانده اند.
این استاد اقتصاد افزود: متاسفانه جمهوریخواهان می دانند چگونه محکم ایستاده و چانه بزنند. دموکرات ها در مقابل نرمش نشان دادند که هوشمندانه نبود.
راسمس با رد هرگونه تاثیر واقعی تعطیلی دولت بر نهادهای اقتصادی آمریکا گفت: این تعطیلی دولت، واقعی نیست بلکه جزئی است و بسیاری از بخش های دولتی تحت تاثیر آن قرار نگرفتند.
وی توضیح داد: تعطیلی دولت زمانی رخ می دهد که حقوق نیروهای نظامی و بخش های حیاتی کشور همچون اداره پست قطع شود و آنها دیگر به سر کار نروند. یعنی همه بودجه دولت که باید به سمت بخش های آموزشی و بهداشتی برود، متوقف شود اما دیدید که هیچ کدام از اینها رخ نداد. چون این واقعی نیست.
استاد کالج سینت مری در پاسخ به این پرسش که چرا رسانه های آمریکا و جهان موضوع تعطیلی دولت را با چنین آب و تابی برجسته می کنند، گفت: اسم تعطیلی دولت، بسیار دهان پر کن و هیجان برانگیز است. طبیعی است که رسانه های اصلی آمریکا نیز به این موضوعات جنجالی دامن بزنند.
اختلاف سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه در 10 روز گذشته باعث شد تا نتوانند بودجه موقت دولت دونالد ترامپ که تازه یکسال از عمر آن سپری شده است را در موعد مقرر به تصویب برسانند. از این رو، با رسیدن ساعت صفر 19 ژانویه، دولت آمریکا برای سه روز دچار وقفه شد اما با توافقی که بین این دو حزب در موضوع کودکان مهاجر و بودجه به دست آمد، نهایتا سناتورها با 81 رای مثبت، دولت فدرال آمریکا را تا هشتم فوریه (13 روز دیگر) از تعطیلی رهاندند.
در پایان این گفت وگو، جک راسمس درباره آخرین کتاب خود با عنوان «بانک های مرکزی در آخر خط؟ سیاست های مالی و رکود آینده» (Central Bankers at the End of Their Rope? Monetary Policy and the Coming Depression) گفت که پیش بینی می کند اقتصاد جهانی تا چند سال آینده با بحران تازه ای روبرو شود.
وی درباره بحث اساسی کتابش اظهار کرد: کارکرد بانک های مرکزی در قرن 21 اساسا در راستای حفظ بازار و نظام مالی است. این مساله یعنی که ما به زودی شاهد یک بحران مالی خواهیم بود. این بحران می تواند چیزی بدتر از بحران مالی سال 2008 باشد.
این استاد اقتصاد در آمریکا ادامه داد: من فکر می کنم این بحران جهانی خواهد بود که 25 تریلیون دلار از سوی بانک های مرکزی چین، اروپا و ژاپن به بازار جهانی تزریق شده است. این مبلغ عمدتا وارد دارایی ها مالی می شود.
راسمس اضافه کرد: این موضوع به افزایش شکاف درآمدی شدید منجر می شود. این مساله ای بی سابقه است که می تواند به ترکیدن حباب دیگری در بازارهای مالی بینجامد. من فکر می کنم شاهد تکرار بحران اقتصادی سال 2008 خواهیم بود که آغاز آن می تواند بیرون از آمریکا در چین یا شاید در ژاپن باشد.