منابع خبری روز یکشنبه از آغاز مجدد تظاهراتهای خشونتآمیز در شهر «تونس»، پایتخت جمهوری تونس، در اعتراض به تدابیر ریاضتی دولت بعد از فروکش کردن دامنه اعتراضات در دو روز گذشته خبر دادهاند.
گزارشهای رسانههای بینالمللی حاکی است پلیس برای متفرق کردن دهها نفر از جوانان معترض تونسی که در اعتراض به افزایش مالیاتها تظاهرات کرده بودند، از گاز اشکآور استفاده کرد.
یک شاهد عینی در گفتوگو با رویترز میگوید جوانان حدوداً 20 ساله را در حال پرتاب سنگ به سمت خودروی پلیس و آتش زدن تایر در خیابانها مشاهده کرده که با گاز اشکآور متفرق شدهاند.
در شهر «فریانه»، در نزدیکی مرز تونس با «الجزائر» هم درگیریهایی گزارش شده است. تظاهراتکنندگان در این شهر تلاش کردهاند جادهها را مسدود کنند و پلیس در خیابان، معترضان را دنبال کرده و به سمت آنها گاز اشکآور پرتاب کرده است.
تظاهراتها از دوشنبه هفته گذشته در چندین شهر تونس پس از آن آغاز شد که دولت از افزایش مالیاتها خبر داد. دولت تونس، در راستای توافقات با کمککنندههای بینالمللی در تلاش برای جبران کسری بودجه است.
قبل از خشونتآمیزشدن اعتراضات، صدها نفر روز یکشنبه در پایتخت تونس به مناسبت هفتمین سالگرد خلع «زینالعابدین بن علی» از قدرت با برگزاری تظاهراتهایی مسالمتآمیز اعتراضشان به گرانی و تدابیر ریاضتی دولت را اعلام کرده بودند.
وزارت کشور تونس از دستگیری دستکم 800 نفر تا کنون به اتهام خرابکاری و توسل به خشونت، از جمله پرتاب بمبهای دستی به سمت مراکز پلیس خبر داده است.
قیمت سوخت و برخی کالاهای مصرفی در تونس اخیراً افزایش یافته است. دولت همچنین از برنامههای خود برای افزایش مالیات بر برخی خدمات و کالاها اعم از خودرو، تماسهای تلفنی، اینترنت، اسکان در هتل خبر داده است.
از زمان سرنگونی حکومت «بن علی»، 9 دولت در تونس روی کار آمدهاند اما هیچ کدام موفقیتی در حل معضلات ریشه کرده در اقتصاد این کشور نداشتهاند. تضعیف جدی بخش توریسم به دلیل موج حملات تروریستی سال 2015 از جمله عوامل نابسامانتر شدن اوضاع اقتصادی در تونس است.