«خالد مشعل» رئیس سابق دفتر سیاسی حماس در گفتوگویی مطبوعاتی از طریق ویدئوکنفرانس که وبگاه «الرساله» آن را برگزار کرد، به آخرین تحولات در خصوص فلسطین پرداخت.
مشعل گفت، حماس از همان روز اول تأسیس، راهبرد خود را بر 4 بُعد بنا نهاد: اول: مقابله با دشمنی که به دنبال تحریف دین و تاریخ است؛ دوم: این دشمن به یک بعد بینالمللی تکیه دارد و به پایگاه پیشرو کشورهای استعماری غربی تبدیل شده است؛ سوم: ملت فلسطین که دهها سال است مبارزه میکند و تجربههای ارزشمندی در مبارزه و مقاومت کسب کرده؛ بعد چهارم: ایمان حماس به اینکه قضیه فلسطین، عمق اسلامی و عربی دارد و دارای ابعاد دینی، تاریخی، راهبردی و تمدنی است.
رئیس سابق دفتر سیاسی حماس تأکید کرد: ما می توانیم دولت آمریکا را مجبور به عقبنشینی درباره قدس بکنیم همانگونه که رژیم صهیونیستی را مجبور کردیم گیتهای الکترونیکی را از ورودیهای مسجدالاقصی بردارد.
مشعل در ادامه گفت تصمیم دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا علیه قدس، گروههای فلسطینی را از انسداد در برقراری روند آشتی داخلی خارج کرد و باید از این فرصت برای به سرنجام رسیدن آشتی استفاده کرد.
گزینههای محمود عباس در مقابل تصمیم ترامپ
یک خبرنگار از مشعل پرسید گزینههایی که محمود عباس پیش رو دارد، کدام است و او پاسخ داد، 3 گزینه است؛ همراه شدن با طرح آمریکا، استعفا و توافق با گروههای فلسطینی.
رئیس دفتر سابق سیاسی حماس دو گزینه اول را مطلوب ندانست و ابراز امیدواری کرد عباس گزینه سوم را انتخاب کند.
روابط با دمشق
سوال دیگری که از خالد مشعل پرسیده شد درباره امکان ازسرگیری روابط حماس و سوریه بود؛ مشعل پاسخ داد حماس از ابتدای تأسیس به گسترش شبکه روابط بینالمللی و منطقهایاش اصرار داشته و برای این روابط همیشه دو چارچوب داشته: عدم دخالت در امور کشورهای دیگر و دوم اینکه صاحب مسألهای (فلسطین) است که میخواهد همه دور آن جمع شوند.
وی افزود: در مرحله فعلی شرایطی به وجود آمده که امکان برقرار روابط بیشتر با برخی کشورها به وجود آمده اما موضوع سوریه گمان نمیکنم بر اساس اطلاعات من فعلا در دستورکار باشد.
مشعل در پایان بر توازن در روابط حماس با دیگر کشورها تأکید کرد.