با تشدید آلودگی هوا در مناطق شمالی چین که مقامات این کشور را مجبور به کاهش مصرف زغال سنگ کرده است، این کشور به فکر استفاده از انرژی هسته ای به عنوان منبع تجدید پذیر تولید گرما در فصل زمستان است. ولی این گزینه، نگرانی هایی درباره تاثیر آن بر سلامت عمومی ایجاد کرده است هرچند حامیان این طرح چنین تاثیراتی را اندک می دانند.
سازمان ملی انرژی اتمی چین (سی ان ان سی) آزمایشی موفقیت آمیز را به مدت 168 ساعت در پکن با استفاده از یک رئاکتور هسته ای کوچک به نام «یانلونگ» که صرفا برای ایجاد گرما در نظر گرفته شده بود، انجام داد.
با افزایش مشکلات ساکنان مناطق شمالی چین به علت کمبود گاز و محدود بودن امکان استفاده از ذغال سنگ، سازمان ملی انرژی اتمی چین گزینه جایگزین را مطرح کرد به طوری که به ازای تولید هر 400 مگاوات برق هسته ای می توان انرژی مورد نیاز برای گرم کردن حدود 200 هزار خانه را در مناطق شهری فراهم کرد.
این پروژه از یک رئاکتور غوطه ور در یک منبع آب به اندازه یک استخر المپیک تشکیل می شود و برای ساخت آن به حدود یک و نیم میلیارد یوان (226.7 میلیون دلار) سرمایه گذاری نیاز است و ساخت آن نیز بیش از سه سال طول نمی کشد. هرچند استفاده از رئاکتورهای هسته ای سنتی برای ایجاد گرما در روسیه و شرق اروپا رایج است ولی پکن قصد دارد نخستین کشوری باشد که رئاکتورهای هسته ای کوچکی را صرفا برای تولید گرما می سازد.
چنگ هوی پینگ، عضو کمیته فنی در سازمان ملی انرژی اتمی چین گفت استفاده شهرهای شمالی چین از سیستم های گرمایشی مرکزی، چنین الگویی را به راه حلی ایده آل تبدیل می کند.
سازمان ملی انرژی اتمی چین اعلام کرد فناوری مورد استفاده در این الگو موجب می شود میزان نیاز این رئاکتورها به مواد شکافت پذیر معادل فقط دو درصد مواد شکافت پذیر مورد نیاز در رئاکتورهای سنتی تولید برق باشد ولی قبولاندن این طرح به ساکنان محلی، مانعی در برابر اجرای این پروژه محسوب می شود.