نشریه «پلیتیکو» امروز به نقل از منابع خبری خود در کاخ سفید نوشت: "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا با اعمال تحریمهای جدیدی علیه مسکو به دلیل اینکه، به عقیده مقامات واشنگتن، روسیه پیمان مربوط به نابودسازی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط را نقض کرده، موافقت نموده است.
در خبر این نشریه یادآوری شده است که در این رابطه وزارت بازرگانی آمریکا قصد دارد اقدامات محدودکننده جدیدی را برای شرکتهای روسی که در زمینه فناوریهای موشکی تحقیق و یا فعالیت دارند، در نظر بگیرد. به گفته یک مقام کاخ سفید، هدف از این تحریمها اعمال فشار بیشتر بر مقامات مسکو برای «تغییر طرحهای» دولت روسیه است.
پیش از این وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود که پیمان نابودسازی موشکهای برد کوتاه و متوسط به دلیل اقدامات طرف روسی در معرض خطر قرار گرفته است.
در همین راستا، نشریه آلمانی «اشپیگل» نیز خبر داده که "جیمز ماتیس" رئیس پنتاگون از متحدان آمریکا در ناتو خواسته است تا خط مشی مشترکی را در قبال روسیه دنبال کنند و اقدامات محدود کننده برای مجبور کردن مسکو به رعایت مفاد پیمان نابودی موشکها در نظر بگیرند.
این در حالی است که روسیه تمامی اتهامات وارده از سوی طرف آمریکایی در مورد نقض پیمان نابودسازی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط را تکذیب کرده و ادعایی در مورد برخی اقدامات آمریکا در این زمینه دارد.
"سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه تاکید کرده است که این کشور به تمامی تعهدات خویش در چارچوب این پیمان پایبند بوده و برخی اخبار در مورد اینکه گویا روسیه در جایی از کشور موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط مستقر کرده، کاملا بی پایه و اساس است.
"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز جمعه اعلام کرد که اگر آمریکا دست به اقداماتی بزند که به منزله شکست پیمان نابودسازی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط تلقی شود، پاسخ مسکو به این اقدام فورا و بصورت مقابله به مثل خواهد بود. به گفته وی، طرف روسی به مقامات آمریکایی پیشنهاد کرده تا برای برطرف شدن مشکلات موجود پیرامون این پیمان، لازم است تا گفتوگوهای دوجانبه نه تنها ادامه یابد، بلکه جنبه مشخص تری داشته باشند.
روز جمعه، 8 دسامبر، سیامین سالگرد امضای پیمان مربوط به نابودسازی موشکهای دارای برد پرواز از 500 الی 550 کیلومتر بود که در سال 1987 بین "میخائیل گورباچف" آخرین رئیس جمهوری اتحاد جماهیر شوروی و "رونالد ریگان" رئیس جمهوری وقت ایالات متحده آمریکا در واشنگتن امضاء شد.