این شکست عربستان را باید به زنجیرهای از شکستهای منطقهای این کشور در منطقه افزود. در یک ماه اخیر چندین شکست در پرونده منطقهای این کشور به ثبت رسیده که موضوع سعد حریری نخست وزیر لبنان و نیز بحران اخیر یمن و کشته شدن علی عبدالله صالح از جمله آنهاست.
پیش از این، اختلاف عربستان با قطر و تحریم اقتصادی این کشور راه به جایی نبرد و دوحه زیر بار خواستههای این کشور نرفت و ریاض نتوانست قطر را به تسلیم وادارد و این بحران همچنان در مناسبات دو طرف سایه افکنده و میانجیگیری کویت نیز در این زمینه نتیجه نداد و کورسوی امید برای حل این اختلافات در نشست امروز کویت با انتشار خبر عدم حضور ملک سلمان در این اجلاس به ناامیدی بدل شد.
دخالتهای عربستان در امور کشورهای دیگر و منطقه تنها به قطر محدود نمیشود، این کشور با به خدمت گرفتن تروریستهای اجیر شده، قصد براندازی نظام سوریه را داشت و بعد از 6 سال جنگ ویرانگر علیه این کشور مجبور شد با تغییر موضع به دنبال راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه برآید.
در بحث لبنان، عربستان سعد حریری نخست وزیر مورد توافق جریانهای سیاسی را وادار به استعفا کرد، به این امید که بتواند مردم را علیه حزب الله بشوراند و از آن انتقام بگیرد، ولی نتیجه عکس شد و حتی متحدین این کشور در لبنان نیز از این اقدام عربستان عصبانی و رنجیده شدند و از اینکه ریاض حتی متحدین نزدیک خود را در بزنگاههای تاریخی قربانی میکند، اعتماد خود به این کشور را از دست دادند.
و اما تحولات اخیر یمن، عربستان حدود دو سال و هفت ماه جنگی را علیه مردم این کشور با ادعای بازگرداندن حکومت مشروع و قانونی به یمن به راه اندخته و با وجود تشکیل یک ائتلاف نظامی علیه یمن هنوز به نتیجه نرسیده است.
همه میدانیم که رابطه عربستان با علی عبدالله صالح رئیس جمهوری مقتول این کشور بعد از جنگ و درگیریهای یمن بحرانی شد و رسانههای سعودی وی را دیکتاتور و مخلوع خطاب میکردند و حتی رژیم سعودی در این مدت چندین بار برای حذف فیزیکی وی تلاش کرد که این تلاشها ناکام ماند.
در مقابل، در تحولات اخیر رسانههای سعودی برای صالح سنگ تمام گذاشتند، خبرهای درگیریهای اخیر برخی از اعضای حزب کنگره به رهبری صالح با انصارالله در صدر اخبار این رسانهها قرار گرفت و جریان رسانهای را طوری هدایت کردند که گویا هر لحظه یمن در حال خارج شدن از کنترل انصارالله است.
صالح که تا دیروز دشمن عربستان بود، به یکباره تبدیل شد به منجی یمن و وی را رهبر انتفاضه علیه انصارالله توصیف کردند، به این امید که پس از شکست در صحنه نظامی با درگیریهای داخلی در یمن، صنعا را به تصرف خود در آورند.
کشته شدن علی عبدالله صالح که ثبات و امنیت داخلی این کشور را هدف قرار داده بود - موضوعی که خط قرمز مردم یمن و انصارالله است - این بار هم رؤیای سعودیها را بر باد داد و تیر آنها به سنگ خورد.
قطعا عربستان و امارات که دنبالهروی آن است، بعد از این شکست تراژیک، یمن را به حال خود رها نخواهد کرد. در روزهای اخیر شاهد شدیدترین حملات در صنعا بودیم و جنگندههای سعودی به طور گسترده بر فراز آسمان صنعا به پرواز در آمده و مراکز نظامی و غیرنظامی را هدف حملات خود قرار دادند. در این شرایط حفظ وحدت و پرهیز از هرگونه اقدام احساسی و فردی که به تشدید تنش و جنگ و درگیری دامن میزند، برای عبور از شرایط کنونی لازم و ضروری است و جنبش انصارالله با همراهی مردم و حزب کنگره ملی و هواداران آن، به سلامت از این وضعیت عبور خواهد کرد.