کره شمالی روز جمعه اعلام کرده است تا زمانی که مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی ادامه داشته باشد، حاضر به مذاکره با واشنگتن بر سر تسلیحات اتمی نخواهد بود.
کره شمالی تاکید کرده است که برنامه تسلیحات اتمی اش یک قدرت بازدارنده در برابر تهدید هسته ای آمریکا است.
هان تائه سونگ سفیر کره شمالی در سازمان ملل در ژنو در مصاحبه ای از تحریم های جدیدی که دولت ترامپ در حال آماده کردن آن است و همین طور احتمال قراردادن نام کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم از سوی آمریکا به شدت انتقاد کرده است.
کره جنوبی و آمریکا روز جمعه توافق کردند تا به همکاری مشترک برای پایان دادن مسالمت آمیز به بحران هسته ای کره شمالی ادامه دهند ولی فرستاده آمریکا تاکید کرده است که مقابله با نیت های کره شمالی دشوار است چرا که هیچ نشانه و سیگنالی وجود ندارد.
سفیر کره شمالی در سازمان ملل افزود: تا زمانی که سیاست خصمانه علیه کشورم از سوی آمریکا وجود داشته باشد و تا زمانی که مانورهای نظامی مشترک در مرزهای ما ادامه یابد، هیچ مذاکره ای وجود نخواهد داشت. مانورهای نظامی با استفاده از سلاح ها و تجهیزات هسته ای و همین طور ناوهای هواپیمابر و بمب افکن های راهبردی همچنان ادامه دارد.
وی اظهار داشت: هیچ اطلاعی درباره زمان آزمایش مجدد احتمالی یک موشک بالستیک توسط کره شمالی ندارم.
کره شمالی آخرین بار حدود 2 ماه پیش اقدام به آزمایش موشک بالستیک کرده است. این مقام ارشد کره شمالی تاکید کرد: کشور من به ارتقای قابلیت های دفاعی ادامه خواهد داد و تقویت برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی تا زمانی ادامه خواهد یافت که آمریکا و نیروهای دشمن به تهدید هسته ای و باج خواهی خود ادامه دهند.
چین روز پنجشنبه بار دیگر درخواست خود مبنی بر "تعلیق دوجانبه" را مطرح کرده و بر این باور است که این بهترین راهکار پیشنهادی برای حل و فصل بحران شبه جزیره کره است.
سفیر کره شمالی در سازمان ملل در پاسخ به سئوالی درباره پیشنهاد چین گفت: شرایط فراتر از این چیزها است. دولت آمریکا هرگز توقف مانورهای نظامی را قبول نکرده است. بنابر این اگر آنها چنین چیزهایی را قبول کنند، آنگاه ما درباره اینکه در آینده چه اقداماتی انجام دهیم، فکر خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: کره شمالی هرگز برنامه هسته ای خود را متوقف نخواهد کرد، این یک قدرت بازدارنده برای مقابله با تهدید هسته ای آمریکا است.
سفیر کره شمالی گفت: ترامپ احتمالا قصد دارد تحریم های بیشتری را علیه کره شمالی وضع کند. تحریم های فعلی نیز نقض گسترده حقوق بشر علیه مردم کره شمالی به شمار می رود. آشکار است که هدف اصلی از این تحریم ها ساقط کردن نظام کشور من است آن هم از طریق انزوا و تشدید اوضاع انسانی به جای جلوگیری از برنامه های توسعه تسلیحاتی، آن طور که آمریکایی ها ادعا می کنند.
این تحولات در شرایطی است که "لی دو هون" فرستاده ویژه کره جنوبی برای صلح کره و امور امنیتی و ژوزف یون همتای آمریکایی او روز جمعه در جزیره "جیجو" دیدار کردند. این نشست پس از سفر هفته گذشته دونالد ترامپ به سئول و دیدار با مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی برگزار شده است.
یون در این باره گفت: شکی نیست که هر دو رئیس جمهور خواستار یافتن یک راهکار مسالمت آمیز در قبال مساله هسته ای کره شمالی هستند. بنابر این ما مذاکره کردیم و به این توافق دست یافتیم که اعمال فشار باید جزو اصلی همه تلاش ها باشد.