شبکه تلویزیونی سی ان ان با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت استعفای دو تن از وزرای کابینه ترزا مِی در مدت یک هفته، ضربه شدیدی بر پیکره دولت کنونی انگلیس وارد کرده است. از سوی دیگر، دیمین گرین، معاون نخست وزیر و نزدیک ترین متحد ترزا می، نیز با اتهام فساد اخلاقی روبروست. همچنین، درخواست ها برای برکناری بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس، نیز افزایش یافته است.
در ادامه گزارش سی ان ان آمده است روزنامه تایمز با انتشار یک کاریکاتور، بحران کنونی دولت انگلیس را به تصویر کشیده است. این کاریکاتور ترزا می را نشان می دهد که به تنهایی پشت میز کابینه (شبیه یک تابوت) نشسته است. نخست وزیر انگلیس تلاش می کند بدون حمایت اکثریت پارلمان به کار خود ادامه دهد؛ اما به نظر می رسد اوضاع از کنترل او خارج شده است. چندی پیش، مایکل فالون، وزیر دفاع انگلیس پس از طرح اتهاماتی علیه او مبنی بر آزار و اذیت جنسی استعفا کرد. علت کناره گیری مایکل فالون انتشار گزارشهایی مبنی بر رفتار غیراخلاقیاش در گذشته با یک خبرنگار زن اعلام شده است.
از سوی دیگر، پریتی پاتل، وزیر توسعه بین الملل انگلیس، نیز دو روز پیش، پس از افشای سفرش به سرزمینهای اشغالی و ملاقات با 12 مقام رژیم صهیونیستی وادار به کناره گیری شد. گزارش ها حاکی از آن است که پاتل در این سفر برای توسعه بیمارستان های صحرایی –که تروریستهای سوریه در آنها مداوا میشوند– وعده کمک داده بود.
از سوی دیگر فیلیپ هموند، وزیر دارایی انگلیس، برای ارائه طرح بودجه انقباضی آماده می شود که احتمالاً به مذاق رأی دهنده ها خوش نخواهد آمد.
در ادامه گزارش آمده است با وجود این، مهم ترین چالش کنونی دولت انگلیس طرح برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) است. گفتگوهای حساس اخیر انگلیس و اتحادیه اروپا به سبب اختلافات مالی و ساختار مذاکرات به جایی نرسید. با توجه به این شرایط باید گفت دولت انگلیس به شدت نیازمند یک دستاورد مهم است. دیوید دیویس، وزیر برکسیت، در این باره می گوید دو طرف بر سر حقوق شهروندان اتحادیه اروپا در انگلیس پس از برکسیت، اختلافات زیادی دارند. نشست بلندپایه ماه آینده میلادی از اهمیت زیادی در این باره برخوردار است. 27 عضو اتحادیه اروپا در این نشست اعلام خواهند کرد که آیا برای آغاز گفتگوها درباره آینده مبادلات تجاری با انگلیس آمادگی دارند یا خیر. در صورتی که این کشورها تصمیمگیری را تا ماه مارس آینده به تعویق بیندازند، ضربه دیگری بر پیکره دولت ترزا مِی وارد خواهد آمد.
این گزارش می افزاید با وجود همه این مشکلات به نظر می رسد حفظ ترزا می بر سر قدرت در مقطع کنونی به نفع طرفداران و مخالفان برکسیت است. طرفداران برکسیت که خواهان خروج قاطع از اتحادیه اروپا هستند، نگران آن هستند که کناره گیری ترزا مِی این روند را دچار مشکل کند. از سوی دیگر، آنهایی که در همه پرسی برکسیت به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند و خواستار حفظ روابط نزدیک با بروکسل هستند، معتقدند که رقابت بر سر نخست وزیری انگلیس در مقطع کنونی به روی کار آمدن فردی منجر خواهد شد که خواستار خروج سخت از اتحادیه اروپاست.