سوریه از تصمیم خود برای امضای توافق آب و هوایی پاریس خبر داد. بدین ترتیب، آمریکا اکنون تنها کشوری است که از پیوستن به این توافق –که هدف آن کاهش انتشار گازهای گلخانه ای جهان است– سر باز زده است.
توافق اقلیمی پاریس نخستین بار در دسامبر سال 2015 میلادی از سوی 200 کشور جهان امضا شد. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پس از راهیابی به کاخ سفید از تصمیم خود برای خروج آمریکا از این توافق خبر داد. در آن زمان تنها سوریه و نیکاراگوئه از پیوستن به این توافق سر باز زده بودند.
در ادامه گزارش ایندیپندنت آمده است مقامات کشور جنگ زده سوریه امروز در نشست بلندپایهای که برای بررسی تغییرات آب و هوایی در آلمان برگزار شده بود، از تصمیم این کشور برای پیوستن به توافق اقلیمی پاریس خبر دادند. سوریه شش سال است که درگیر جنگ با گروههای معارض (تحت حمایت غرب) و عناصر تروریستی داعش بوده است.
نیکاراگوئه نیز تا همین اواخر از امضای توافق پاریس سر باز زده بود؛ دلیل تعلل مقامات این کشور این بود که توافق پاریس در اعمال محدودیت بر انتشار گازهای گلخانه ای و کمک به کشورهای فقیر برای پیوستن به کشورهای ثروتمند در اجرای تعهداتشان در قبال مفاد این توافق، چندان مؤثر نخواهد بود.
از سوی دیگر، پایگاه اینترنتی خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت فرانسه از دونالد ترامپ برای حضور در نشست بلندپایه سران جهان درباره تغییرات آب و هوایی دعوت به عمل نیاورده است.
یکی از مقامات دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، در این باره گفت: رئیس جمهور آمریکا که کشورش را از توافق سال 2015 پاریس خارج کرد، «فعلاً» برای حضور در نشست بلندپایه ای که قرار است ماه دسامبر در پایتخت فرانسه برگزار شود، دعوت نشده است.
مقامات فرانسوی از بیش از یکصد کشور و همچنین چندین نهاد غیردولتی برای شرکت در این نشست دعوت کرده اند.