اندیشکده «بگین سادات» در تحلیلی پیرامون لزوم سرمایه گذاری تلآویو بر کُردهای سوریه نوشت: در سوریهای که هرج و مرج حاکم است، با توجه به اینکه در میان مخالفان سنی چهره میانه رویی وجود ندارد و همچنین افزایش سلطه «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه، نفوذ فزاینده ایران در مرزهای اسرائیل، روابط نزدیکتر ترکیه با حماس و همکاری اخیر آن با ایران، اصل «دشمن دشمن من دوست من است» ممکن است بتواند مورد استفاده قرار گیرد. پس به نفع اسرائیل است که به سرعت برای حمایت از منطقه سیاسی جدید کُردها در سوریه وارد عمل شود.
این اندیشکده با اشاره به سابقه همکاریهای تلآویو با کُردهای منطقه و اوضاع سوریه نوشت: حتی اگر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل از تلاشهای کُردها برای دستیابی به دولت خود در عراق حمایت کند، بدون تردید دولت اسرائیل باید به سخنان «سرلشکر یئیرگلان» معاون سابق ارتش اسرائیل، گوش فرا دهد که از نامیدن «پکک» (حزب کارگران کردستان ترکیه) به عنوان یک حزب تروریستی امتناع میورزید.
بر این اساس، اسرائیل باید به سرعت از منطقه کردستان در حال پیدایش در سوریه حمایت کند و روابط خود را با آنکارا از یک طرف و کُردها از سوی دیگر متمایز سازد.
در ادامه این گزارش آمده است: ممکن است در توافقهای مطرح شده درباره آینده سوریه با درخواستهای اسرائیل برای عدم استقرار نیروهای ایران در سوریه موافقت نشود. این توافقها شاید حضور حزب الله در نزدیکی مرز اسرائیل و سوریه را مستحکم کند که به آن توانایی ایجاد یک جبهه ضد اسرائیل را در کنار لبنان نیز میدهد. ایران در حال حاضر نزدیکتر از همیشه در ایجاد مسیری زمینی است که از طریق عراق، سوریه و لبنان خود را به دریای مدیترانه متصل میکند. با این مسیر حوزه نفوذ خود را از تنگه هرمز در شرق تا مدیترانه در غرب گسترش میدهد و ایران اطمینان مییابد که اسرائیل از طریق زمینی و دریایی محاصره شده است.
بگین سادات در خاتمه نوشت: هرگونه نفوذ اسرائیل در کردستان سوریه میتواند ارزشمند باشد. با تووجه به اینکه عراق توسط متحدان ایران اداره میشود و ترکیه هم با ایران اینک روابط گرمی دارد پس بسیار مهم است که اسرائیل دوستی قابل اعتماد و معتبر در سوریه جدید داشته باشد. اگر اسرائیل امید دارد همراه با متحدش واشنگتن مانع ایجاد مسیر زمینی ایران شود، پس نیاز به تقویت نفوذ خود در کردستان سوریه دارد تا به عنوان دیواری جاه طلبیهای ایران را مسدود کند.
توضیح: انتشار دیدگاههای اندیشکدههای غربی و صهیونیستی با هدف اطلاعرسانی به افکار عمومی صورت پذیرفته و بهمعنای تائید نظرات آنها نیست.