نوه ماهاتما گاندی، رهبر سیاسی و معنوی هندیها در این نامه آورده است: ما به آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه میانمار تاکید داریم تا از قدرت و نفوذش برای تضمین توقف حملات علیه مسلمانان روهینجایی در میانمار استفاده کند تا دیگر شاهد این رفتار غیرانسانی نباشیم.
وی نوشت: بر این باورم که رهبر دموکراسی خواه میانمار و برنده جایزه صلح نوبل از نفوذ خودش برای پایان دادن به این رفتار خصمانه علیه مسلمانان بهره ببرد.
آنگ سان سوچی همچنین برنده جایزه بینالمللی ماهاتما گاندی برای سازش و صلح در سال ۲۰۰۹ است و این جایزه زمانی به وی تعلق گرفت که در حصر خانگی بود.
"دزموند توتو"، فعال سابق ضد آپارتاید و اسقف بازنشسته نیز اخیرا برای آنگ سان سوچی نامهای نوشته و در آن به وی تاکید کرده بود تا مانع از رفتار نادرست با مسلمانان روهینجایی در راخین شود و در این باره مداخله کند.
روهینجاییها که از سوی سازمان ملل مردمی هستند که بیش از سایر قومیتها تحت پیگرد قرار دارند، به دلیل اقدامات ارتش میانمار در راخین و رفتار بد دولت میانمار به بنگلادش گریختهاند.
سازمان ملل گزارشی از تجاوزهای گروهی، کشتار گسترده و شکنجه مسلمانان روهینجایی توسط نیروهای دولتی میانمار منتشر کرده است.
خشونتها در راخین زمانی آغاز شد که گروهی از شبه نظامیان روهینجایی به پستهای مرزی و یک اردوگاه نظامی در این منطقه حمله کرده و ارتش هم دست به اقدام متقابل زد.
از ۲۵ اوت سال جاری میلادی، بیش از ۳۰۰ هزار تن از این مسلمانان به بنگلادش فرار کردهاند.