نتایج نظرسنجیهای انجامشده پس از اولین مناظره انتخاباتی آلمان حاکی از پیروزی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان بر «مارتین شولتس» رقیب سوسیال دموکرات خود است.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در جریان پخش مناظره تلویزیونی شب گذشته با رقیبش مارتین شولتس درباره پناهندگان، برقراری ارتباط با ترکیه و دست دادن جنجالی خود با دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، صحبت کرد.
مرکل پس از این مناظره در نظرسنجیها، حدود ۱۴ امتیاز از مارتین شولتس پیشی گرفت. یک نظرسنجی که توسط تلویزیون ARD انجام شده، نشان میدهد که ۵۵ درصد از شرکتکنندگان آلمانی، مرکل را پیروز این نظرسنجی میدانند؛ در حالیکه آرای شولتس در این نظرسنجی ۳۵ درصد اعلام شده است.
در یک نظرسنجی دیگر نیز 49 درصد شرکتکنندگان اظهار داشتند که از نظر آنها مرکل قویتر از رقیب سوسیال دموکرات خود در مناظره ظاهر شد. این رقم در مورد شولتس 29 درصد بود.
گروهی از آلمانیها در حال تماشای اولین مناظره تلویزیونی مرکل و شولتس
شولتس ۶۱ ساله در ابتدای مناظره ۹۷ دقیقهای خود با مرکل، او را در ارتباط با مسائل ترکیه به چالش کشید و تصریح کرد که از پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا بعد از پیروزی در انتخابات، جلوگیری خواهد کرد.
در ادامه مناظره، مرکل در پاسخ به سوال ناظران در رابطه با سیاست آمریکا در قبال کره شمالی به مسئله ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: "واضح است که ترکیه نباید عضو اتحادیه اروپا شود."
مرکل ۶۳ ساله افزود: "من با همکاران خود در (اتحادیه اروپا) برای دستیابی به یک موضع مشترک و پایان دادن به این موضوع، صحبت خواهم کرد."
مرکل خاطر نشان کرد: مطمئنا این موضع سبب تیرگی روابط بین ما و ترکیه خواهد شد.
شولتس در ادامه مناظره، با اشاره به کشمکش مابین آمریکا و کره شمالی، دونالد ترامپ را متهم به ایجاد بحران در جهان کرد و اظهار داشت: آلمان باید با شرکای اروپایی خود، کانادا، مکزیک و مخالفان داخلی سیاستهای آمریکا همکاری داشته باشد.
مرکل که به دنبال دستیابی مجدد به کرسی صدراعظمی آلمان است، در ادامه تصریح کرد: من با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه درباره موضوع کره شمالی صحبت خواهم کرد همچنین با ترامپ و مقامات روسیه، چین، ژاپن و کره جنوبی بحث و تبادل نظر خواهم داشت.
وی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد تنها با حضور رئیس جمهور آمریکا و از راه دیپلماتیک مسئله کره شمالی قابل حل خواهد بود.