روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: رییس جمهور آمریکا تهدید هستهای واقعی برای جهان است و پیش از آنکه خیلی دیر شود، کنگره آمریکا باید وی را استیضاح و از مقام ریاست جمهوری آمریکا برکنار کند.
جاناتان فریلند، مقالهنویس گاردین نوشت: دونالد ترامپ ، تهدید هستهای واقعی است و ما نمیتوانیم صرفاً با خیالپردازی از دست او خلاص شویم.
در ابتدای این مقاله تصویری از تظاهرکنندگان ضد جنگِ هستهای در برابر سفارت آمریکا در لندن نشان داده شده است که یکی از آنان ماسک دونالد ترامپ را برچهره زده و کیفی، با یک دکمهی قرمز رنگ، در دست دارد که روی آن از قول ترامپ نوشته است: من آماده ام این دکمه را فشار دهم. یک تظاهرکنندهی دیگر پلاکاردی را در دست دارد که روی آن این جمله نقش بسته است: «مسابقهی تسلیحات هستهایِ ترامپ را متوقف کنید.»
نویسنده این مقاله تأکید کرد: در میان تمام قدرتهایی که رییس جمهور آمریکا در اختیار دارد، آن قدرتی که کمترین میزان نظارت روی آن وجود دارد، قدرت آغاز جنگ هستهای است. این بسیار ترسناک است که شخصی مانند ترامپ مختار است از قدرتمندترین زرادخانه هستهای جهان استفاده کند و هیچکس قادر نیست مانع او شود. پس بیربط نیست که در ادبیات سیاسی جهان، به رییس جمهور آمریکا، لقب «سلطان هستهای» داده شده است، زیرا او قادر است با استفاده از سلاحهای هستهای آمریکا و راه انداختن جنگ آخرالزمانی هستهای در جهان، به تمدن انسانی پایان دهد.
جاناتان فریلند در ادامه این مقاله تشریح کرد: همانطور که ترامپ طی ماههای اخیر آموخته است، شخصی که در دفتر بیضی در کاخ سفید مینشیند، نمیتواند به سادگی با صدور فرمانی اجرایی، برای مثال سامانه خدمات درمانی آمریکا را ناگهان تغییر دهد، زیرا او باید ابتدا اکثریتی را در کنگره با خود همصدا و همعقیده کند، تا آنان در دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا به تغییرات مورد نظر رییس جمهور رأی دهند. همین مسئله درباره تغییر سیاستهای مهاجرتی آمریکا نیز صادق است و حتی دادگاههای فدرال آمریکا قادرند، فرمانهای اجرایی رییس جمهور این کشور را متوقف کنند.
این در حالی است که متأسفانه، اگر ترامپ اراده کند که به دشمنی بسیار دوردست - مانند کره شمالی - حمله بیسابقه هستهای کند و «خشم و آتش» را بر مردم آن کشور ببارد، هیچکس در آمریکا نمیتواند مانع او شود. از اینرو، اگر ترامپ ناگهان خشمگین شود، قادر خواهد بود صدها میلیون نفر را در شرق آسیا و همچنین تعداد بیشماری از مردم آمریکا را در جنگ بیمورد هستهای، از بین ببرد. او واقعاً سلطان هستهای است.
فریلند افزود: ما هر چه بیشتر درباره سادگی بیش از حد روند صدور فرمان شلیک سلاحهای هستهای توسط رییس جمهور آمریکا مطلع می شویم ، بیش از پیش متوجه هولناک بودن آن میشویم. برای مثال، اگر دونالد ترامپ از شنیدن تهدیدات لفظی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، خسته شود، تنها کاری که باید بکند این است که به دستیار سطح پایین ارتشی خود - که حامل کیف هسته ای، معروف به «فوتبال هستهای» است - رو کند و از او بخواهد که این کیف را بازکند. آنگاه ترامپ قادر خواهد بود با دسترسی به رمزهای مربوطه که داخل این کیف گنجانده شده و روشهای استفاده از آن نیز به صورت مکتوب در کتابچهای موسوم به «کتاب سیاه» توضیح داده شده است، از طریق تلفن با «اتاق جنگِ» پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) تماس بگیرد، خود را معرفی کند، رمز هستهای را بر زبان آورد و سپس دستور شلیک سلاحهای هستهای را به سوی هدف مورد نظر خود صادر کند ... همین!
افسر مربوطه که در پنتاگون این دستور را دریافت میکند، هیچ اختیاری ندارد که فرمان رییس جمهور را زیر سؤال ببرد یا شخص رییس جمهور را در رابطه با دستور حمله هستهای که صادر کرده است، به چالش بکشد. مقامات و کارکنان مربوطه در وزارت دفاع آمریکا صرفاً باید دستور رییس جمهور را ظرف 30 دقیقه اجرا و موشکهای هستهای را به سوی هدف مورد نظر رییس جمهور شلیک کنند. شایان ذکر است که رییس جمهور آمریکا هیچ نیازی به مشورت با هیچکس - حتی وزیر امور خارجه یا وزیر دفاع این کشور - ندارد و هنگامی که رییس جمهور این دستور را صادر کند، دیگر هیچ راهی برای بازگشت وجود ندارد و ظرف نیم ساعت سلاحهای هستهای آمریکا هدفِ یاد شده را نابود خواهند کرد. نویسنده این مقاله تأکید کرد: تجمیع این همه قدرت در دستان یک فرد ، خصوصا در دستان شخصی با خُلقیاتِ بیثبات و احساساتِ زودرنج دونالد ترامپ بسیار هولناک است!
منتقدان آمریکایی امیدوارند ژنرالهای ارشد نظامی آمریکا بتوانند مانع صدور چنین فرمانی توسط ترامپ شوند. این در حالی است که قبلاً محافظهکاران آمریکایی امیدوار بودند ژنرالهای ارتش آمریکا محرک نظامیگری رؤسای جمهور دموکرات باشند و آنان را از انفعال در برابر دشمنان آمریکا بازدارند.
جاناتان فریلند اضافه کرد: این در حالی است که مشتی ژنرال غیرمنتخب که به مناصب خود با آراء مردم آمریکا گمارده نشدهاند، قادر نیستند مانع شخص اول سیاست آمریکا (رییس جمهور) شوند. به عقیده نویسنده این مقاله، تنها نهادی که قادر است مانع چنین حرکات غیرمسئولانه از سوی دونالد ترامپ شود، کنگره آمریکا است، زیرا اعضای آن با آراء رأی دهندگان آمریکایی انتخاب شدهاند. نویسنده این مقاله در خاتمه به سناتورهای آمریکایی و اعضای مجلس نمایندگان این کشور توصیه کرد باید پیش از آنکه خیلی دیر شود، ترامپ را استیضاح و از کار برکنار کنند.
البته اگر کنگره آمریکا که تحت کنترل اکثریت جمهوریخواهان است، تمایلی به انجام این کار از خود نشان ندهد، آنگاه مردم آمریکا باید در انتخابات میاندورهای کنگره - که قرار است در نوامبر 2018 برگزار شود - به نمایندگان دموکراتی که آمادهی استیضاح ترامپ باشند رأی دهند و اکثریت کرسیهای کنگره را از دست اعضای حزب جمهوریخواه آمریکا خارج کنند. آنگاه آن کنگره جدید قادر خواهد بود سلطان هستهای (ترامپ) را استیضاح و برکنار کند. تنها مشکل این است که معلوم نیست آمریکا - یا جهان - این همه فرصت داشته باشد، زیرا احتمال میرود دونالد ترامپ، پیش از آن که کنگره آمریکا موفق به استیضاح یا برکناری او شود، جنگ هستهای آخرالزمانی را راه بیاندازد.