روزنامه واشنگتنپست به تازگی متن گفتوگوی تلفنی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا با رئیسجمهور مکزیک و نخستوزیر استرالیا را منتشر کرده است. متن منتشر شده این گفتوگوها نشان میدهد که ترامپ، بیش از پیشبرد منافع ملی آمریکا به وجههاش فکر میکند.
ترامپ در گفتوگویی تلفنی با رئیسجمهوری مکزیک، با تاکید بر این که بودجه ساخت دیوار موردنظر او میان مکزیک و آمریکا را از منابعی در آمریکا تامین خواهد کرد از انریکه پینا نیتو میخواهد دیگر علنا نگویند «مکزیک پول دیوار را نخواهد داد».
او حتی در بخشی از گفتوگوی تلفنیاش با رئیس جمهوری مکزیک تاکید می کند که هزینههای ساخت دیوار مورد نظرش را از منابعی در داخل آمریکا تامین خواهد کرد.
متن گفتوگوی رئیسجمهور آمریکا با «مالکوم ترتبال»، نخستوزیر استرالیا نیز از این باب که او بیش از هر چیز نگران خراب شدن تصویرش در رسانهها و مردم آمریکا باشد، جالب توجه است. ترامپ، در این مکالمه که درست یک هفته بعد از ورود به کاخ سفید به عنوان رئیسجمهور آمریکا انجام شده به شدت نارضایتیاش را از توافق دولت قبلی آمریکا با استرالیا برای پذیرش 2000 پناهجو که در جزیرهای زندانی هستند، ابراز میکند.
نخستوزیر استرالیا سرانجام ترامپ را متقاعد میکند که پذیرش این توافق، لطمهای به وجهه او وارد نخواهد کرد، چرا که او را فردی متعهد به توافقات قبلی دولت آمریکا نشان میدهد. رئیسجمهور آمریکا نیز پس از کش و قوسهای فروان میپذیرد که توافق را بپذیرد، اما اعلام کند که این توافقی نیست که او انجام داده است. نگاهی به بخشهایی از گفتوگوی ترامپ با نخستوزیر استرالیا، شمایی بهتر از شخصیت او و دغدغههایش پدید خواهد آورد.
این مکالمه اندکی بعد از آن انجام شده که ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی، اتباع هفت کشور ایران، سوریه، سودان، لیبی، عراق، سومالی و یمن را از ورود به خاک آمریکا منع کرده است. او به «ترنبال» میگوید: «اینجا من دستور منع سفر صادر کردهام و به هر کسی اجازه ورود نمیدهم. بعد، حالا بیایم این 2000 نفر را بگیرم؟»
او در ادامه میگوید: «آن هم 2000 نفری که استرالیا نمیخواهد؛ البته بابت این تقصیری به شما نمیگیرم، ولی مگر ایالات متحده زبالهدانی است؟»
بعد از آنکه «ترنبال» که تلاش میکند ترامپ را متقاعد کند او میگوید: «مالکوم، چرا این برای شما اینقدر مهم است؟ نمیفهمم. این من را خواهد کشت. من بزرگترین آدم دنیا هستم که نمیخواهد اجازه بدهد آدمها وارد کشورش میشوند. بعد، حالا میخواهم قبول کنم که 2000 نفر را به آمریکا راه بدهم. درست است که میتوانم آنها را چک کنم، ولی این من را در بد مخمصهای میاندازد.»
نخستوزیر استرالیا پس از آنکه متوجه میشود که دغدغه اصلی ترامپ چست، میگوید: «آقای رئیسجمهور، فکر میکنم اگر شما این کار را انجام بدهید باعث میشود آدمی به نظر برسید که به تعهدات ایالات متحده آمریکا پایبند است. شما میتوانید بگویید که این توافقی نیست که خودتان انجام دادهاید، ولی به آن پایبند میمانید.»
ترامپ میگوید: «بله! این نشان خواهد داد که من کودن هستم. کودن نیستم، ولی اگر مجبور باشم این کار را انجام بدهم، آن را انجام میدهم، ولی اصلاً آن را دوست ندارم. با شما صادق هستم. یک ذره هم دوست ندارم. به نظرم، این توافق احمقانهای بود که اوباما هیچ وقت نباید امضا میکرد. تنها دلیلی که آن را قبول میکنم این است که رئیسجمهور قبلی توافقی کرده که باید به آن پایبند باشم، در حالی که توافقی پوسیده بوده؛ من میگویم که این مثل همه توافقهای دیگری که این کشور امضا کرده، توافقی احمقانه بوده. منتظر باش ببین چه کار میکنم.»
رئیسجمهور آمریکا در بخش دیگری از این مکالمه گفته که از دست این توافقهایی که اوباما انجام داده، دق خواهد کرد. نخستوزیر استرالیا، خونسردانه پاسخ داده که چنین نخواهد شد.
ترامپ میگوید: «نمیدانم اوباما از این توافق، چه چیزی به دست میآورده؛ ما هیچوقت از این توافقها چیزی دستگیرمان نمیشود، خواه معاهده START باشد یا توافق هستهای ایران. نمیدانم این آدمها را از کجا گیر میآورند تا این توافقهای احمقانه را با آنها انجام دهند. به خاطر اینها، دق میکنم.» ترنبال میگوید: «دق نمیکنید.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه میگوید: «بله! همه خواهند گفت که من رهبری ضعیف و به درد نخور هستم. اینها آدم را میکشند.»
نخستوزیر استرالیا در جواب گفته است: «شما میتونید بگویید که این توافق را شما انجام ندادهاید ولی به آن پایبند میمانید.»
ترامپ میگوید: «چارهای ندارم جز اینکه همین را بگویم. مالکوم، من میگویم که چارهای ندارم جز اینکه به توافق رئسجمهور قبلی پایبند باشم. فکر میکنم که توافق افتضاحی است که من هیچوقت آن را انجام نمیدادم. برای آمریکا مایه شرم است.»