نگاهی به حقوق بشر آمریکا در داخل و خارج این کشور

واژه‌های «حقوق بشر»، «دفاع از حقوق اقلیت‌ها»، «رفع تبعیض»، و احترام به کرامت انسان‌ها واژه‌هایی هستند که در دهه‌های اخیر در خدمت سیاستهای سلطه‌گرانه آمریکا و دیگر کشورهای غربی قرار گرفته است به طوری که تنها آمریکا با ادعای دفاع از حقوق بشر و پیشبرد دموکراسی در منطقه خاورمیانه زندگی هزاران انسان را نابود کرده‌است، ادعاهایی که حتی در چار چوب حاکمیتی خود آمریکا نیز صادق نیست.

 

حققو بشر امریکا

 

گروه حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارشی را منتشر کرده که نشان می‌دهد دولت آمریکا در ۲۵ مورد حقوق شهروندان آمریکایی به ویژه اقلیت‌های حاضر در این کشور را نقض می‌کند. وضعیت و شرایط زندگی رنگین‌پوستان و اقلیت‌ها تنها نمونه کوچکی از وجود تبعیض و نژادپرستی و ظلم و ستم در این کشور مدعی رعایت حقوق‌بشر و احترام به کرامت انسانی است.

 

شرایط اسفبار رنگین‌پوستان در آمریکا

 

ساده‌ترین راه برای آگاهی از شرایط عمومی زندگی اقلیت‎های رنگین پوست در آمریکا مراجعه به آمارهای مراکز رسمی خود آمریکاست؛ طبق اعلام مرکز ملی آمار آمریکا، % ۱۴. ۲ از جمعیت ۳۱۳. ۹ میلیون نفری آمریکا را، سیاه پوستان تشکیل می‌دهند. این تعداد شامل ۴۴۴۵۶۹۰۰ نفری می‌شود که یا سیاه پوست هستند یا دورگه‌ی سیاه، از این تعداد جمعیت سیاه پوست، بیشترین تعداد آن‌ها در ایالت‌های نیویورک (۳۶۹۰۴۱۷)، تگزاس (۳۴۰۹۹۱۷) و فلوریدا (۳۴۰۸۷۸۷) زندگی می‌کنند و ایالت هایی که درصد قابل توجهی سیاه پوست را در خود جای داده اند، عبارتند از::منطقه‌ی کلمبیا (% ۵۲)، می‌سی سی پی (% ۳۸) و لویزیانا (% ۳۳).

 

حقوق بشر آمریکا

 

براساس همین مراکز آماری آمریکا، % ۱۱. ۸ مردم این کشور زیر خط فقر هستند که این آمار برای سیاه پوستان % ۲۸. ۱ است. این در حالی است که در آمریکا و برای هر خانواده‌ ۴ نفره، درآمد سالیانه ۲۱۷۵۶ دلار به عنوان آستانه فقر محسوب می‌شود. طبق این آمار ۲. ۹ میلیون نفر از سیاهان آمریکا جزو جمعیت بیکاران این کشور هستند.

 

بی‌عدالتی و نابرابری علیه اقلیت‌های رنگی، نژادی و دینی در مراجع قضایی

 

مطابق با آمارهای ارائه شده توسط سازمان ملل، سه چهارم اقلیت‌هایی که در مراجع قضایی آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ دارای پرونده بوده‌اند، در صورتی که خواهان پرونده یک سفیدپوست یا شهروند آمریکایی بوده است، مقصر شناخته شده اند.

 

حقوق بشر آمریکایی

 

 

رفتار نژادپرستانه مسئولان زندان‌های آمریکا

 

در گزارش سازمان ملل ذکر شده است که مسلمانان و سیاه پوستان در زندان‌های آمریکا وضعیت بسیار اسفناکی دارند. در برخورد با این دو گروه، انواع مکانیسم‌های خشن مانند تنبیه با کابل، بی‌خوابی مداوم، شوک الکتریکی و مواردی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی در موارد بسیاری تجاوز به متهمان نیز مشاهده شده است.

 

حقوق بشر امریکا

 

 استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و کشتن مردم بی‌دفاع 

 

همواره آمریکا از هواپیماهای خود به بهانه مبارزه با تروریسم برای کشتن مردم استفاده کرده است، پس از حملات یازدهم سپتامبر، آمریکا در موارد متعددی از این سلاح مرگبار خود استفاده کرده است، پاکستان، افغانستان، یمن، عراق و سوریه از جمله نقاطی هستند که در آن‌ها آمریکا با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین خود تعداد زیادی از مردم و ساکنان بی‌دفاع را کشته است. مطابق با آمارهای گروه حقوق بشر سازمان ملل متحد، تاکنون، هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا نزدیک به ۵ هزار نفر را کشته‌اند.

 

 

 کار کودکان در مزارع

 

هزاران کودک در مزارع آمریکا مشغول به کار هستند. این کودکان در برابر کار زیادی که انجام می‌دهند، دستمزد چندان زیادی دریافت نمی‌کنند. کودکانی اغلب آن‌ها لاتینو هستند، روزانه بیش از ۱۰ ساعت کار می‌کنند، و در معرض سموم شیمیایی قرار می‌گیرند، امری که به شدت سلامت آن‌ها را تهدید می‌کند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بخش اعظم کودکان در مزارع کاشت غلات آمریکا به کار گرفته می‌شوند.
 
شیوه‌های مخوف اعتراف‌گیری سازمان سیا در کشورهای مختلف

 

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی در گزارش سال ۲۰۱۶ خود اعلام کرد شواهدی بی‌شماری در دست است که نشان می‌دهد سازمان سیا و نیروهای آمریکایی طی بازجویی‌های خود در افغانستان از شکنجه و آزار و اذیت متهمان استفاده کرده و مرتکب جنایت جنگی شده‎اند.

 

حقوق بشر آمریکا

 

دیوان کیفری بین‌المللی در گزارش سالانه خود تصریح کرده که داده‌های موجود به اندازه‌ای است که می‌توان این نتیجه منطقی را گرفت که نیروهای آمریکایی و سازمان سیا در بازجویی از بازداشت‌شدگان از شیوه‌ها و راه‌کارهای ظالمانه‌ای همچون شکنجه، پایمال گزارش سالانه دیوان همچنین ضمن اشاره به اینکه آمریکا در بازداشتگاه‌های مخفی خود در اروپای شرقی نیز مرتکب جنایت جنگی شده تاکید می‌کند که این شیوه‌های اعتراف‌گیری سازمان سیا و نیروهای آمریکایی رویه‌ای عادی است. نمودن کرامت شخصی و تجاوز به عنف استفاده کرده اند که این رفتار‌ها مشمول جنایت جنگی می‌شوند.

 

سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران

 

در تاریخ ۱۲ تیر ماه سال ۱۳۶۷ یک ناو دریایی آمریکا یک فروند هواپیمای مسافری ایران را که از تهران به مقصد دوبی در حال پرواز بود بدون هیچ دلیلی بر فراز خلیج فارس هدف قرار داد و تمامی ۲۹۰ سرنشین آن از جمله ۶۶ کودک کشته شدند.

 

آمریکا
موارد بالا تنها گوشه‌ای از نقض فاحش و آشکار حقوق انسانها در داخل خاک آمریکا و خارج مرزهای آن توسط دولت آمریکا است؛ با روی‌کارآمدن دونالد ترامپ و سیاستهای زمخت، خشن، بی‌پرده و نژادپرستانه وی علیه مردم آمریکا و دیگر کشورها بسیاری از کارشناسان بر این اعتقادند که ورود وی به کاخ سفید در واقع بی‌اعتبارشدن تمام شعارهای فریبنده حقوق‌بشری،دفاع از آزادی و دموکراسی برای تهاجم به حقوق کشورهای مستقل است؛ بی‌دلیل نیست که دونالد ترامپ با وقاحت تمام و بی‌هیچ شرمندگی در مرکز بزرگترین حامی تروریسم در جهان فرمان مبارزه با تروریسم را صادر می‌کند چرا که به خوبی می‌داند شعارهای حقوق‌بشری آمریکا برای پیشبرد سیاستهای استعماری و سلطه‌طلبانه دیگر کارایی خود را از دست داده‌اند.