پل آدامز خبرنگار امور بین الملل در شبکه بی.بی.سی می گوید : تروریست های داعش هیچگاه به تاریخ یا فرهنگ هنگام پیشروی سریع شان در شمال عراق در 3 سال گذشته اهمیتی نداده اند.
اکثر ناظران سیاسی معتقدند که انهدام مسجد النوری آخرین واکنش کینه توزانۀ داعش به پیشروی ارتش عراق پیش از فرارش از موصل بود.
مینا اللامی کارشناس بی.بی.سی نیز می گوید : شاید داعش ترجیح می داد که اگر مسجد النوری را ویران کند ، بهتر است که سالم به دست ارتش عراق بسپارد.
اللامی افزود : داعش آشکارا اعلام می کند که در موصل سیاست " زمین سوخته " را درپیش خواهد گرفت و در راستای همین سیاست چند مسجد و مزار دینی را از جمله مزار یونس نبی (ع) تخریب کرد.
اللامی گفت : داعش می گوید که مسجد النوری در حملۀ هوائی آمریکا تخریب شد و همین امر باعث تحریک احساسات نیروهای داعش شده است و این نیروها تهدید کرده اند که انتقام تخریب مسجد را خواهند گرفت.
- اهمیت مسجد جامع النوری در شهر موصل
تاریخ مسجد النوری به سال 1172 برمی گردد و مهمترین مسجد اهل تسنن در موصل بود . نام مسجد از یک فرماندۀ مسلمان به نام نورالدین محمود زنگی گرفته است فرمانده ای که مبارزاتش با جنگجویان صلیبی معروف و مشهور است.
مناره کج مسجد النوری که با نقش و نگارهای آجری ظریف پوشیده است ، " الحدباء " نامیده می شود.
یک ماه پس از سیطرۀ داعش بر موصل ابوبکر البغدادی سرکردۀ این گروه تروریستی از بالای منبر مسجد النوری برای دور و اطرافیانش سخنرانی کرد.
داعش پرچم سیاه خود را روی مناره معروف مسجد النوری برافراشت و این مسجد از زمان برافراشته شدن پرچم داعش به مرکز فرماندهی تروریست های داعشی تبدیل شده بود.
آثار برجای مانده از مسجد النوری
درب مسجد النوری
سخنرانی ابوبکر البغدادی در مسجد النوری