بی بی سی در گزارشی به بررسی علت حجاب داشتن ملانیا ترامپ، همسر رئیسجمهور آمریکا در دیدار با پاپ فرانسیس، بر خلاف سفر وی به عربستان و پوشش او در دیدار با ملک سلمان پرداخت.
در این گزارش آمده است: ملانیا ترامپ هنگامی که به همراه همسر خود دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به دیدار پاپ رفت، لباس سیاه بلندی بر تن کرده بود که دستانش و تا زیر زانوان وی را پوشانده بود و حجاب بر سر داشت و این مسئله توجه بسیاری از رسانه ها را به خود جلب کرد.
بی بی سی در ادامه نوشت: جان ساپل، سردبیر بی بی سی در آمریکای شمالی در حساب توییتری خود نوشته است: مسئله کوچکی که توجه ها را به خود جلب کرده، این است که ملانیا ترامپ به هنگام دیدار با پاپ فرانسیس دارای حجاب بوده است، اما وی هنگامی که در عربستان بود، حجاب نداشت.
این در حالی است که دیوید ویلی، خبرنگار بی بی سی در رم اعلام کرد وی از اقدام بانوی اول آمریکا متعجب نشده است؛ چرا که واتیکان دارای پروتکلی خاص و قوانین سختی در خصوص دیدار با پاپ است و کاخ سفید از این پروتکل باخبر بوده و از این قواعد پیروی کرده است.
پایگاه رسمی واتیکان با شرح برخی قواعد معمول، نوشته است هرکس با پاپ دیدار می کند باید لباسی گشاد که کتف ها را بپوشاند بر تن داشته باشد؛ خصوصا اگر این دیدار در راهروهای واتیکان صورت گیرد.
دیوید ویلی، خبرنگار بی بی سی در رم در ادامه مینویسد: این مسئله از مانتیلا، که پارچه تیره توری مانندی است که در اسپانیا بر سر می کردند، به حجاب تیره مبدل شده است. هنگامی که ملکه انگلیس در سال 1980 با پاپ دیدار کرد، پوشش موهای وی مانند شاهدخت های اسپانیایی، بود.
معمولا سران کشورها و همراهانشان به هنگام دیدار با پاپ، لباس های سیاه بر تن می کنند؛ اما این مسئله استثناهایی هم دارد. تمامی رؤسای جمهور سابق آمریکا به این قوانین سخت واتیکان پایبند بودند، از جمله میشل اوباما، همسر رئیس جمهور سابق آمریکا که در دیدار با پاپ بندیکت شانزدهم در سال 2009حجاب داشت. همچنین لورا بوش، همسر جرج بوش و هیلاری کلینتون نیز از این قاعده مستثنی نبودند.
اما سؤال اینجاست که آیا افرادی بوده اند که این قانون را نقض کرده باشند و به آن پایبند نباشند؟ جواب مثبت است.
هنگامی که شری بلر، همسر تونی بلر، نخست وزیر سابق انگلیس سال 2006 با پاپ دیدار کرد، لباسی سفید ( و نه مشکی) بر تن داشت که سبب شد جنجال های زیادی برپا شود. همچنین در سال جاری میلادی هنگامی که کامیلا، همسر شاهزاده چارلز، ولیعهد پادشاهی متحده به دیدار پاپ رفت، از پوشیدن لباس سیاه و داشتن حجاب سر خودداری کرد و لباس زرد کم رنگی به تن کرد.
بلافاصله پس از این دیدار سخنگوی واتیکان به روزنامه دیلی تلگراف گفت: مسائل در چندسال گذشته آسانتر شده و دیگر قوانین سخت و فوری وجود ندارد.
با وجود این، ملانیا ترامپ تلاش کرد به طور کامل به این سنت پایبند بماند و شاید این مسئله ریشه در عقیده کاتولیکی وی دارد. اما جالب تر این است که دختر ترامپ، کاتولیک نیست و دین خود را به یهودیت تغییر داده و در عربستان نیز از داشتن حجاب خودداری کرد؛ ولی در واتیکان حجاب داشت.
اما راز این تغییر در واتیکان در مقایسه با آنچه در عربستان رخ داد، چیست؟
در عربستان بطور رسمی از زنان بلندپایه ای که به این کشور می آیند، در خواست نمی شود که حجاب داشته باشند و الزام داشتن حجاب تنها برای زنان سعودی است. همچنین سعودی ها با کاخ سفید در خصوص لباس همسر رئیس جمهور و آنچه وی باید بپوشد، صحبتی نکرده بودند؛ در حالی که طبق اعلام "استیفانی گریشام" سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، واتیکان درخواست کرده بود آنها پوشش سر داشته باشند و به پروتکل موجود در خصوص لباس پایبند بمانند.