"رابرت پری" خبرنگار آمریکایی که معروف به انتشار تحقیقات جنجالی در چند خبرگزاری بین المللی است ، اعلام کرد که حملۀ شیمیایی به منطقه خان شیخون سوریه کار عربستان سعودی و رژیم اسرائیل بود.
وی با انتشار گزارشی در پایگاه خبری آمریکائی کِنسورتیِم نیوز اعلام کرد : اطلاعات محرمانه ای که از چند منبع به دست آورده ام ، نشان می دهد که سعودی ها و اسرائیلی ها با همدستی یکدیگر یک هواپیمای بدون سرنشین را از پایگاهی نظامی در اردن به سوی منطقه خان شیخون سوریه به پرواز درآوردند.
پری گفت: بررسی دقیق گزارش شورای امنیت ملی آمریکا درباره حملۀ شیمیایی خان شیخون نشان می دهد که این گزارش حاوی اطلاعات متناقض و متضاد زیادی است و هدف از تهیه این گزارش فقط متهم کردن ارتش سوریه به دست داشتن در این حمله بدون ارائه هیچ مدرک و دلیل روشن و واضح است.
به گفتۀ پری ؛ آمریکا دلایل موثقی و مستندی برای اثبات برخاستن یک فروند جنگندۀ ارتش سوریه از پایگاه شعیرات برای فروریختن مادۀ شیمیائی سارین بر سر مردم خان شیخون ارائه نمی دهد.
پری در همین راستا می افزاید : در گزارش شورای امنیت ملی آمریکا آمده است که سرویس های اطلاعاتی تماس های بی سیم نیروهای ارتش سوریه را پیش از آغاز حملۀ شیمیایی خان شیخون ثبت کردند ولی این گزارش در بخش دیگری که متنافض با بخش قبلی است ، می افزاید " اطلاعات محرمانه ای به دست آمده است که برای حفاظت از مدارک و شاهدان و هر چیز مربوط به این مساله نباید فاش شود."
این خبرنگار آمریکایی می افزاید : آمریکا ادعا می کند که با بررسی تصاویر ماهواره ای می توان به دلایل موثقی دست یافت ولی چرا دولت آمریکا و سرویس های اطلاعاتی اش از ارائه این دلایل موثق خودداری می کنند و آیا آمریکا واقعیت ها را دستکاری می کند؟
پری می گوید : پس از حملۀ شیمیائی خان شیخون سرویس های اطلاعاتی آمریکا بلافاصله گزارشی منتشر و اعلام کردند که هیچ هواپیمایی در حریم هوائی خان شیخون مشاهده نشده است ولی چند ساعت بعد اعلام کردند که یک هواپیمای بدون سرنشین در حریم هوائی منطقه خان شیخون استان ادلب مشاهده شده است و همین هواپیما عامل حملۀ شیمیایی است.
خبرنگار آمریکایی با استناد به اطلاعاتی که از منابع محرمانه به دست آورده است، می افزاید: کارشناسانی که هواپیمای بدون سرنشین را شناسائی و پس از دشواری های بسیار مسیرش را مشخص کردند، سرانجام توانستند محل برخاستن هواپیما را تعیین کنند که محل برخاستنش فرودگاهی در اردن بود.
پری می گوید: هواپیما از پایگاهی در فرودگاهی در اردن به هوا برخاست که این پایگاه وابسته به سعودی ها و اسرائیلی ها و مأموریتش پشتیبانی از مخالفان سوری مسلح بود و هواپیمائی که از این پایگاه به هوا برخاست حامل مواد شیمیایی بود که در خان شیخون فروریخت.
پری اعلام کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا قبلاً گفته بود که واشنگتن برخلاف گذشته به بحران سوریه اولویت نمی دهد و سخنانی هم درباره عدم لزوم کناره گیری بشار اسد از قدرت گفته بود و عربستان برای تغییر دیدگاه آمریکایی ها حملۀ شیمیایی خان شیخون را طراحی و اجراء کرد تا بحران سوریه را به اولویت دولتمردان آمریکایی تبدیل کند.
پری در پایان گزارش خود می نویسد : سعودی ها با حملۀ شیمیایی خان شیخون توانستند مساله بشار اسد را بار دیگر روی میز دولت واشنگتن بگذارند و از سوی دیگر روابط روسیه و آمریکا را تیره کنند.