اروپا نباید هزینه خطاهای آمریکا را پرداخت کند

 روزنامه "هانوفرشه آلگماینه سایتونگ" در مطلبی نوشت: وزیر دفاع آلمان و صدر اعظم این کشور هر دو در اظهار نظرهایی خواستار افزایش بودجه نظامی کشورشان با توجه به هدف مد نظر ناتو و آمریکا شده اند. اما به جای در نظر گرفتن درصد ثابتی برای بودجه نظامی ما نیاز به یک سیاست دفاعی مشترک اروپایی داریم.

در ادامه آمده است: این طرح که از طرف ایالات متحده ارائه شده است در نگاه اول نسبتا ساده به نظر می رسد و آن این است که چرا آمریکا باید برای حمایت از اروپاییانی هزینه کند که همواره پول کمی را در زمینه دفاعی هزینه می کنند؟ برای "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور جدید آمریکا این یک توافق بد است که وی می خواهد سریعا به آن پایان دهد.

در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ می خواهد آمریکا را از نظر هسته ای تجهیز بیشتری کند و مرتب به شرکای خود در ناتو برای افزایش بودجه نظامی اولتیماتوم می دهد. این اقدام بخصوص روسیه را تحریم می کند. در چنین شرایطی خطر بدترین حالت یک مسابقه تسلیحاتی جدید با عواقب غیر قابل پیش بینی آن به وجود می آید.

با این وجود اواخر هفته گذشته بعد از وزیر دفاع آلمان صدر اعظم این کشور هم  درباره لزوم افزایش بودجه تسلیحاتی و نظامی سخن گفتند.

هر دو مقام آلمانی به هدف مد نظر ناتو در سال 2014 مبنی بر افزایش بودجه دفاعی کشورهای عضو به 2 درصد تولید ناخالص ملی حداکثر تا سال 2024  اشاره کرده و بر لزوم تعهد کشورها به این هدف تاکید کردند. آمریکا از سال ها پیش بر چنین مسئله ای تاکید دارد.

اما این ایده آمریکایی تنها طرحی است که نصف آن درست است به این دلیل که هزینه های نظامی بالا بخصوص با توجه به جنگ ها در عراق و افغانستان ضروری ارزیابی شده است که ایالات متحده با وجود مقاومت بسیاری اروپاییان می خواست  این جنگ ها را در پیش گیرد. ایالات متحده در حالی مرتبا تسلیحات خود را افزایش می داد که اروپا بعد از پایان جنگ سرد در تصمیمی بجا تسلیحات و بودجه نظامی خود را کاهش داد، چرا که دیگر هیچ دشمنی نبود که ما علیه آن یک ارتش با تجهیزات بالا را نیاز داشته باشیم. اینکه روسیه بخواهد به اروپا حمله کند مسئله ای است که به ندرت کسی به صورت جدی به آن اعتقاد دارد.

نویسنده این مطلب در ادامه نوشت: توافق بر سر افزایش بودجه دفاعی به 2 درصد تولید ناخالص ملی در سال 2014 خطایی سخت بود. به این ترتیب تنها آلمان باید هر ساله حداقل 23 میلیارد یورو بیشتر برای تسلیحات خود هزینه کند. تنها 5 کشور از 28 کشور عضو ناتو این هدف را محقق کرده اند.

در سایه چنین تصمیم گیری کشورهایی مانند اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، بلغارستان و رومانی هم باید میلیاردها یورو را در زمینه نظامی هزینه کنند در حالی که استفاده از این پول در مقابله با بحران اقتصادی برای آن ها ضروری تر است.

 نویسنده در ادامه تاکید کرد که به جای در نظر گرفتن یک درصد ثابت برای تجهیزات نظامی یک سیاست دفاعی مشترک اروپایی نیاز است.

این روزنامه آلمانی همچنین بر لزوم تشکیل یک ارتش مشترک اروپایی تاکید کرده و نوشت: به این ترتیب اروپا می تواند مسئولیت بیشتری را بر عهده گرفته و خود را از آمریکا مستقل تر کند؛ بدون اینکه در یک مسابقه تسلیحاتی دیوانه وار مشارکت کند