وزارت کشور آلمان اعلام کرد که پس از کودتای نافرجام در ترکیه، بیش از 1366 دیپلمات ترکیهای از آلمان درخواست پناهندگی کردهاند.
چندی پیش نیز روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" خبر داد که شمار پناهندگان ترک در آلمان از زمان کودتای نظامی شکست خورده ماه جولای در ترکیه به شدت افزایش پیدا کرده است.
روزنامه "راینیشن پست" آلمان با استناد به پاسخ دولت آلمان به درخواست فراکسیون حزب چپ پارلمان این کشور نوشت: شمار پناهندگان ترک در آلمان از آگوست 2016 تا اواخر ژانویه سال 2017 نسبت به شش ماه قبل از آن بیش از 60 درصد افزایش پیدا کرده است.
بر این اساس از آگوست 2016 تا ژانویه 2017 بیش از 3100 درخواست پناهندگی از طرف شهروندان ترک وجود داشته است در حالی که در شش ماه قبل از آن 1900 درخواست پناهندگی ثبت شده است.
همچنین در ماه های دسامبر و ژانویه حدود 600 شهروند ترک در آلمان درخواست پناهندگی کرده اند.
"سوین داگدلان"، سیاستمدار حزب چپ پارلمان آلمان در گفتگو با "راینیشن پست"، برلین را هم مسئول شمار روزافزون پناهندگان از ترکیه دانسته و تاکید کرد که دولت آلمان از طریق همکاری های تنگاتنگ و همکاری های اقتصادی با دولت شکنجه ترکیه همواره پشت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور را تقویت کرده است.
بر اساس گزارش رسانه ها همچنین ده ها تن از سربازان ناتوی ترک نیز از آلمان درخواست پناهندگی کرده اند. از زمان کودتای نظامی شکست خورده در ترکیه وضعیت اضطراری در این کشور حاکم است. دولت ترکیه بیش از 100 هزار نفر که در بین آن ها کارکنان دولت، قضات، اساتید و نیروهای امنیتی هم دیده می شد را از کار برکنار کرده و بیش از 40 هزار نفر را هم بازداشت کرده است.
شرکای غربی ترکیه و همچنین سازمان های حقوق بشری در ماه های گذشته مرتبا درباره سرکوبگری ها در ترکیه ابراز نگرانی کرده اند. دوات ترکیه جنبش فتح الله گولن و طرفداران آن را مسئول کودتای نظامی شکست خورده در این کشور می داند.