انتقاد تند اولاند از ترامپ

فرانسوا اولاند که روز دوشنبه در پایان بیست و پنجمین نشست فرانسه و اسپانیا در مالاگا و در نشست خبری مشترک با نخست وزیر اسپانیا ماریانو سخنرانی می کرد، با اشاره به دعوت ملی گرایان و راست های افراطی اروپایی به خروج از اتحادیه اروپا گفت:  به نام اروپا، اروپایی که ما از شصت سال قبل ساخته ایم، و به نام فرانسه، و به نام منافع آن، ما باید این راه حل هایی را که درخشش و شکوفایی ما را تضعیف می کند و بالاخص حقوق، حمایت های  اجتماعی و آزادی ها و فرصت های کار و فعالیت اقتصادی هموطنان مان را از بین می برد، قبول نکنیم. هر کس باید مسئولیت خودش را در این زمینه به عهده بگیرد. من مسوولیت خودم را ایفا می کنم.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: این اروپاست که در موضوعاتی اساسی مانند حفاظت از مرزها، امنیت و کنترل مهاجرت، به ما اجازه می دهد سیاستی مشخص داشته باشیم. همچنین این اروپاست که در زمینه حقوق پناهندگی ما را ملزم به داشتن سیاست معین می کند. و اگر هر کشور به تنهایی در این موقعیت قرار می گرفت چه اتفاقی می افتاد ؟ آیا باید مانند برخی کشورها در یک قاره دیگری دورمان دیوار می کشیدیم و از همسایگان می خواستیم پول دیوار را بدهند؟ در این صورت چه بودیم؟ شبیه چه بودیم؟ اگر مثلا اروپا دیوار دور خود می کشید و از کشور های آفریقایی می خواست پولش را بدهند؟ این الگویی نیست که می خواهیم. این الگوی خوبی نیست. نه از نظر اخلاقی نه از نظر سیاسی.

وی افزود: ملی گرایان فقط اروپا را تهدید نمی کنند. آنها منافع ملت هایی را که مدعی نمایندگی آنها هستند نیز تهدید می کنند. اینها سابقه شان چیست؟ الگوی موفق شان چیست؟ الگوی آنها رئیس جمهور جدید آمریکاست؟ رئیس جمهور روسیه؟ اینها الگوهای اروپایی نیستند. به عنوان مثال راه حل آنها برای حل بحران سوریه چیست؟ تقویت آقای بشار اسد؟ هر کس مرجع و سابقه خودش را دارد و الگوی خودش را دارد. من فکر می کنم الگوهای بهتری از دیگر الگو ها وجود دارد. الگوی ما دموکراسی، آزادی و منزلت انسانی است.

انگلیس با اروپا توافق تجاری امضا کند!

وی در بخش دیگری درباره اتحادیه اروپا گفت: وقتی کشوری در اتحادیه اروپا نیست دیگر در اتحادیه گمرکی هم نیست. انگلیس این را انتخاب کرد. این کشور دیگر در اتحادیه گمرکی نخواهد بود. باید با ما یک توافق تجاری امضا کند. توافق تجاری یعنی دیگر تبادلی آسان و بدون محدودیت وجود ندارد. موانعی وجود خواهد داشت. هنجارهایی باید رعایت شود. هر کشوری که به دعوت ملی گرایان و افراطی ها می خواهد از اروپا خارج شود، این یعنی شکنندگی درباره کنترل مهاجرت، مگر اینکه اگر فکر می کنند موثر است، بخواهند دیوار بکشند. و در حوزه تجاری و اقتصادی این بدان معناست که صادرات کمتری خواهند داشت، سرمایه گذاری کمتری خواهند داشت و در نتیجه اشتغال زایی کمتر.  به همین دلیل است که اتحادیه اروپا نهاد مفیدی است و باید درباره این چیزها با عینیت سخن گفت.