نگرانی های ترامپ در دو روز باقیمانده تا انتخابات

 در روزهای پایانی رقابت‌های انتخاباتی آمریکا، دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان قصد دارد به تمام ایالت‌هایی که سرنوشت او به آنها بستگی دارد، سفر کند. وی روز گذشته (شنبه) اعلام کرد فلوریدا، ‌کارولینای شمالی، نوادا، ‌کلرادو،‌ آیووا،‌ میشیگان، ویسکانسین، پنسیلوانیا، نیوهمپشایر و حتی مینه‌سوتا را به عنوان آخرین مقصد سفرهای انتخاباتی خود در نظر گرفته است.

 

فشردگی برنامه سفر نامزد جمهوری‌خواهان بیانگر چالش بزرگی است که او با آن مواجه است و آن نامشخص بودن نقشه پیروزی او در ایالت‌های مختلف است. در حال حاضر، با وجود آنکه رقابت نامزدهای انتخاباتی طی چند هفته اخیر به شدت  فشرده شده است، هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها همچنان در ایالت‌هایی که مجموع آرای الکترال آنها پیروزی او را در انتخابات قطعی می‌کند،‌ از برتری محسوسی نسبت به ترامپ برخوردار است و طبق نظرسنجی‌ها، روند حمایت از او در این ایالت‌ها نیز طی هفته‌های اخیر ثابت مانده است. براساس قانون،‌ هر نامزد برای اعلام پیروزی در انتخابات به دستکم 270 رای از مجمع 538 رای الکترال ایالت‌ها نیاز دارد و در حال حاضر، ایالت‌هایی که خیال کلینتون از بابت آنها راحت است، بیش از 270 رای الکترال دارند.

 

اما بر خلاف کلینتون،‌ نقشه پیروزی ترامپ در ایالت‌های مختلف به این روشنی و مشخصی نیست. به عبارت دیگر، مشخص نیست او در چه ایالت‌هایی پیروز می‌شود تا فعالیت‌های خود را در این روزهای باقیمانده در ایالت‌های دیگر متمرکز کند. البته این بدان معنا نیست که ترامپ نمی‌تواند در انتخابات پیروز شود؛ بلکه مسئله این است که او درک دقیقی از میزان حمایت از خود در ایالت‌های مختلف و حتی ایالت‌های قرمز (حامی جمهوری‌خواهان) ندارد. 

 

در چنین شرایطی، حتی اگر ترامپ در ایالت‌های تعیین‌کننده آریزونا،‌ آیووا، اوهایو، یوتاه، کارولینای شمالی، فلوریدا و نیوهمپشایر نیز به پیروزی برسد، در صورت حمایت نکردن سایر ایالت‌ها نمی‌تواند پیروز انتخابات شود. جمهوری‌خواهان حتی در ایالت‌هایی مانند آیووا و یوتاه که ترامپ در آنها در کورس رقابت‌ها به وضوح جلوتر از کلینتون قرار دارد نیز از پیروزی او مطمئن نیستند و همین مسئله، برنامه‌ریزی را برای ستاد انتخاباتی نامزد جمهوری‌خواهان دشوار کرده است.

 

با این حال، اطمینان نداشتن ترامپ از پیروزی در ایالت‌های حامی جمهوری‌خواهان یا ایالت‌هایی که او طبق نظرسنجی‌ها در آنها بالاتر از نامزد دموکرات‌ها قرار دارد، به این معنا نیست که او به آرای ایالت‌های تعیین‌کننده نیاز ندارد؛ چراکه او در هر حال، با فرض حمایت ایالت‌های حامی جمهوری‌خواهان، برای پیروزی نهایی در انتخابات دستکم به پیروزی در یکی از ایالت‌های پنسیلوانیا، نوادا، میشیگان، ویسکانسین، کلرادو، ویرجینیا، اوهایو و فلوریدا نیاز دارد. ضمن این که نامزد جمهوری‌خواهان حتی شاید به آرای الکترال نیومکزیکو و مینه‌سوتا نیز برای پیروزی در انتخابات نیاز پیدا کند. 

 

در میان تمامی این ایالت‌ها، تنها ایالتی که در حال حاضر ترامپ در آن شانه به شانه کلینتون حرکت می‌کند، ایالت نوادا است که البته همین ایالت نیز تاکنون در انتخابات زودهنگام، انتظارات او را برآورده نکرده است.