"گیسل سال" پس از بررسی پروندهای در این رابطه اعلام کرد برافراشتن پرچم داعش در سوئد غیرقانونی نیست و نمیتوان آن را بهمثابۀ اقدامی برای تحریک تنفر نژادی یا مذهبی تلقی کرد.
پارسال مردی 23 ساله تصویری از خود همراه با پرچم داعش در صفحۀ فیسبوکش منتشر کرد. در ماه مارس (اسفند – فروردین) این اقدام وی به پلیس گزارش شد و این مرد، که اصالتاً اهل سوریه است، به اتهام تحریک تنفر نژادی تحت بازجویی قرار گرفت. وی تمام این اتهامات را رد کرد.
بنا به گفتۀ وکیل وی، او طرفدار داعش نیست. وی در دفاع از خود گفته این پرچم برای مدت طولانی بهعنوان نماد اسلام استفاده میشده و حالا داعش از آن سوءاستفاده میکند.
پس از گذشت چند ماه، اکنون بازپرس ویژۀ این پرونده با اعلام اینکه برافراشتن پرچم داعش جرم نیست، این پرونده را مختومه اعلام و مرد سوری را تبرئه کردهاست.
این بازپرس چنین استدلال کرد که اگر پرچم داعش بهعنوان نمادی از تنفر نژادی تلقی گردد، پرچم و نماد نازیها نیز میتواند مشمول همین قانون شود.
وی افزود برافراشتن پرچم داعش اقدامی در راستای تحریک تنفر نژادی یا مذهبی نیست.
بر اساس قوانین سوئد و در راستای حمایت از حقوق اقلیتها، تحریک تنفر نژادی جرم تلقی میشود.
وی در ادامه گفت بهاهتزاز درآوردن پرچم داعش «نشانگر بیاحترامی به هیچ گروه نژادی نیست، چرا که داعش ضد همۀ انسانهاست به جز کسانی که به آن تعلق دارند.»
گروههای تروریستی دیگر نظیر الشباب در سومالی و القاعده نیز از این پرچم استفاده میکنند.
تروریستهای داعش عمدتاً در سوریه و عراق فعالیت میکنند.
سال گذشته پلیس سوئد پرچم فلسطین را در فهرست نمادهای تروریسم قرار داد. پلیس سوئد در این رابطه گفت برخی سازمانها که از سوی اتحادیۀ اروپا در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفتهاند، از پرچم فلسطین به عنوان نماد و علامت خود استفاده میکنند.