ادامه ناآرامی ها و حکومت نظامی در بیشتر بخشهای کشمیر باعث بسته شدن مدارس شده است. اما افراد داوطلب مراکز موقت را در خانه ها و مساجد برای آموزش به کودکان راه اندازی کرده اند.
یک عکاس به نام "عابد بهات" از این مدارس موقت که دانش آموزان با وجود ناآرامی ها در آنها به تحصیل مشغولند، تصاویری تهیه کرده است.
کودکان برای حضور در این کلاسهای موقت مسافت های بسیار طولانی را سپری می کنند. افراد داوطلب به بیش از 200 دانش آموز در این مسجد در "سرینگر" آموزش می دهند. آموزش در این مسجد ابتدا با حضور 20 نفر آغاز شد. بودجه لازم برای میز و صندلی های مدرسه از طریق خیریه تهیه می شود. حتی برخی از مدارس دولتی که تعطیل شده اند، وسایل و تجهیزات خود را به این مدارس موقت قرض داده اند.
اما در بیشتر این مدارس دانش آموزان باید روی زمین بنشینند. دانش آموزان مجبورند با وجود نیروهای امنیتی در خیابانها و حکومت نظامی، مسیر طولانی خانه تا مدرسه را پیاده طی کنند.
مقامات دولتی هند از روز هشتم ژوئیه (18 تیر) پس از بالا گرفتن خشونت ها در کشمیر، حکومت نظامی برقرار کرده اند. موج جدید خشونت ها به دنبال کشته شدن "برهان وانی" یکی از فرماندهان گروه های استقلال طلب کشمیر به دست نیروهای امنیتی هند، آغاز شد. تاکنون 68 نفر در این درگیری ها با نیروهای امنیتی کشته و بیش از هزاران نفر زخمی شده اند.
کشمیر تا پیش از استقلال از هندوستان در سال 1947، یک دولت سلطنتی تحت الحمایه انگلیس داشت. در جریان جدایی پاکستان از هند هر دو کشور مدعی حکومت بر این منطقه بودند که این مسئله به وقوع چندین جنگ میان پاکستان و هند در 60 سال گذشته منجر شده است.