اگرچه پس از برگزیت و رای شهروندان انگلیسی مبنی بر خروج از اروپای واحد دیگر جایی برای بقای این کشور در اتحادیه اروپا باقی نمانده است، اما مقامات انگلیسی همچنان از اعلام رسمی این موضوع اجتناب می کنند. اظهارات اخیر وزیر دفاع انگلیس به نوعی آب پاکی را بر دستان سران اتحادیه اروپا ریخته است!
مایکل فالون وزیر دفاع انگلیس در این خصوص تاکید کرده است: "هنوز خیلی زود است که درباره زمان امضا و اجرای پیمان 50 و اینکه چقدر زمان نیاز خواهد بود تا راهبرد لازم برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، آماده شود، صحبت کنیم. هنوز خیلی زود است که بخواهیم درباره جدول زمانی دقیقی صحبت کنیم. دولت جدید تازه تشکیل شده است. یک راهبرد مذاکراتی هم اکنون در حال شکل گیری است و زمانی که نهایی شود، شما خواهید دید که روند آغاز می شود."
به عبارت بهتر، مایکل فانون خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را منتفی ندانسته است اما در خصوص زمان اعلام خروج این کشور از اروپای واحد ملاحظاتی دارد. لازم به ذکر است که ترزا می نخست وزیر جدید انگلیس قبل از حضور در این مسند، اعلام کرده بود که عجلهای برای اعلام خروج انگلیس وفق ماده 50 پیمان لیسبون ندارد. این موضع مقامات انگلیسی خشم فرانسه و آلمان به عنوان دو بازیگر اصلی و موثر در اتحادیه اروپا را برانگیخته است. با وجود اینکه بوریس جانسون شهردار سابق لندن و یکی از رهبران کمپین خروج انگلیس از اروپا هم اکنون در مسند وزارت امور خارجه این کشور قرار دارد،اما به نظر می رسد رویکرد کلی دولت انگلیس مبنی بر عدم تعجیل در اعلام رسمی خروج از اتحادیه اروپا همچنان به قوت خود باقیست. اخیرا بوریس جانسون با مقامات اتحادیه اروپا در این خصوص مذاکراتی داشته است. در عین حال مقامات فرانسوی استقبال خوبی از بوریس جانسون نداشته اند زیرا او را یکی از اصلی ترین عوامل خروج انگلیس از اروپای واحد می دانند. ژان مارک آیرو وزیر خارجه فرانسه صراحتا بوریس جانسون را در جریان همه پرسی اخیر انگلیس متهم به دروغ گویی کرده است.
جانسون اعلام کرده است که انگلیس می خواهد پس از خروج از اتحادیه اروپا کماکان نقش پیشتازی را در اروپای واحد ایفا کند اما به نظر می رسد فرانسه و آلمان قصد ندارند اجازه این نقش آفرینی خاص را به لندن بدهند. از این رو میان انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر آینده مناسبات لندن-بروکسل مناقشه ای جدید درگرفته است. به نظر می رسد تا زمانی که مقامات انگلیسی تضمینهای لازم از اتحادیه اروپا در خصوص روابط دوجانبه پس از خروج از اروپا را دریافت نکنند، همچنان اعلام رسمی خروج از اروپا را به تاخیر بیاندازند. این خود بدترین خبر ممکن برای سران اروپای واحد محسوب می شوند.
هم اکنون مقامات اروپایی متفق القول هستند که خروج انگلیس از این مجموعه باید هر چه سریع تر آغاز شود تا "اروپای بدون انگلیس" هر چه سریع تر شکل گیرد. هم اکنون مقامات اتحادیه اروپا میان نامهایی مانند ترزا می، بوریس جانسون و مایکل فالون سردرگم مانده اند. از مجموع اظهارات مقامات انگلیسی این گونه برمی آید که آنهاطی هفته ها و ماههای آتی و بر سر مذاکرات با اتحادیه اروپا بر سر ترسیم روابط جدید، خواستار امتیازات خاصی هستند. این در حالیست که افکار عمومی اروپا و حتی اکثر سیاستمداران اروپایی متعاقب برگزیت دیگر تمایلی مبنی بر این امتیازدهی ندارند.
در نهایت اینکه بازی انگلیسی ها با روان اتحادیه اروپا همچنان ادامه دارد. اتحادیه اروپا به مدت 2 سال درگیر مقدمات و حواشی برگزاری همه پرسی خروج انگلیس بود و هم اکنون با عواقب و تبعات این همه پرسی و بازی خاص انگلیس در این خصوص دست و پنجه نرم می کند. از این رو می توان عصبانیت مقامات آلمانی و فرانسوی از لندن را به صورت کامل درک کرد.