در واکنش به این شکستها، داعش برای نخستین بار به شرح ساختار خلافت کذایی خود به ویژه در سوریه و عراق از طریق گزارشی با عنوان "کاخ خلافت" پرداخت. داعش اعلام کرده است، خلافت خودخواندهاش از 35 ولایت تشکیل شده است که در کشورهای مختلف قرار دارند که 19 ولایت در سوریه و عراق و 16 ولایت در کشورهای دیگر است.
داعش در ادامه افزود: ولایتهایش در عراق و سوریه عبارت از "بغداد، الانبار، صلاح الدین، فلوجه، دیالی، شمال بغداد، جنوب، نینوا، کرکوک، دجله، جزیره، البرکه، الخیر، الرقه، دمشق، حلب، حمص، حماه و فرات است.
داعش به اهمیت "مجلس شورا" اشاره کرده است که فعالیت سرکرده داعش را در بسیاری از موارد اجرا میکند.
داعش هیاتها و دفاتر رسمی خود را نیز این گونه معرفی کرده است: هیات مهاجرت، هیات امور اسیران و شهدا، دفتر پژوهشها و تحقیقات، مدیریت ولایتهای دور، دفاتر روابط عمومی و عشایر.
در مورد دیوانهای داعش که وظیفه وزارتخانهها را انجام میدهند، داعش اعلام کرده است که آنها عبارت از "دیوان قضائی و دادخواهی، دیوان دعوت و مساجد، دیوان عضو گیری، دیوان بیت المال، دیوان آموزش، دیوان زراعت، دیوان غنیمت، دیوان حسابرسی، دیوان زکات، دیوان امنیت عمومی، دیوان اطلاع رسانی مرکزی، دیوان بهداشت، دیوان منابع معدنی، دیوان خدمات.
داعش به نقش ابوبکر بغدادی، سرکرده اصلی این گروه نیز اشاره و اعلام کرده است که "وی مردم را به پایبندی به احکام شرع وامیدارد و حدود را اجرا میکند و دین را برپا میکند و آن را گسترش میدهد و ارتشها را آماده میکند و مرزها را مستحکم میسازد".
داعش در مورد مجلس شورا که نقشش کمک به خلیفه است، اشاره و ادعا کرده است که اعضای این شورا از "درایت، حسن تدبیر، دانش و صلاح دید " برخوردارند.