سناتور حامی توافق هستهای در یادداشتی با عنوان «درسهای توافق ایران» بر لزوم تداوم فشارها بر این کشور در فضای پس از برجام تاکید کرده است.
سناتور دموکرات ایالت دلاور آمریکا در این یادداشت بر آنچه مزایای برجام در «عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای» خوانده شده، تاکید و از آن دفاع میکند.
او مواضع منطقهای ایران به ویژه حمایت جمهوری اسلامی از دولت سوریه از یک سو و از سوی دیگر تداوم مخالفتهای تهران با رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفته و آن را محکوم کرد.
«کریس کونز» در سیانان تصریح کرد: «حدود یک سال از اجرایی شدن توافق(هستهای) ایران میگذرد. این توافق چه درسهایی برای دیپلماسی آمریکا دارد و همچنین چه درسهایی برای آمریکاییهایی که در حال فکر کردن از نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند، دارد؟»
قانونگذار آمریکایی در این یادداشت نوشت: «اول، ایران همچنان غیرقابل اعتماد و اطمینان است. از زمان انقلاب 1979(1357) این کشور منافعی را دنبال و از ارزشهایی حمایت کرده که کاملا در تضاد با منافع و ارزشهای ما هستند».
وی ادامه داد: «دوم، ایران به دنبال بهرهگیری از دولتهای ضعیف و خلاهای قدرت است. ما باید، فعالیتهای تهاجمی ایران در خاورمیانه را مختل کنیم و از شرکای منطقهایمان بویژه اسرائیل، متحد حیاتیمان حمایت کنیم».
سناتور ایالت دلاور در ادامه تصریح کرد: «سال گذشته این موضوع را نشان داد که تعامل بینالمللی و دیپلماسی چندجانبهگرایانه، حتی در قبال کشورهای یاغی از قبیل ایران، میتواند موثر واقع شود. ما باید در حالی که همزمان ابزارهای اجبارآمیز خود از قبیل تحریمها برای پاسخگویی به تروریسم، نقض حقوق بشر و آزمایشهای غیر قانونی موشک بالستیک را حفظ میکنیم، با دشمنانمان صحبت کنیم. در راستای همین تلاشها، ما باید این موضوع را برای ایرانیها روشن کنیم که دلیل اینکه بازرگانان و شرکتها خواهان سرمایهگذاری در کشور آنها نیستند، چیست. دلیل آن محیط بازرگانی و تجاری فاسد، مبهم کنترل شده توسط ارتش آن است».
عضو ارشد دموکرات کنگره افزود: «آخرین درس، نظارت پایدار و بلندمدت کنگره بر این توافق است؛ نظارتی که بسیار حیاتی و سرنوشت ساز است. فارغ از اینکه در انتخابات(سراسری ریاست جمهوری) نوامبر چه اتفاقی میافتد، من خواهان تداوم تعامل و فعالیت برای اطمینان یافتن از اجرای این توافق هستم».
او در پایان بدون اشاره مستقیم به نام هیلاری کلینتون، پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را راهی برای اطمینان یافتن از اجرای موثر برجام و «عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای» میخواند.